forumnju z rachunkiemofertaPierwszy rachunek w nju

Pierwszy rachunek w nju

Pierwszy rachunek w nju (2015-12-17 22:05)

<span >witam,<br ><span >na wstępie chciałem zaznaczyć że byłem pod wielkim wrażeniem NJU niestety jak zawsze nie ma idealnych rozwiązań. 39 zł za wszystko w NJU plus 9 zł za numer dodatkowy wychodzi 48 zł miesiecznie. Aż tu przychodzi rachunek na ok 80 zł. Zaglądam na rozliczenie rachunku a tam że za rachunek tymczasowy mam zaplacic ok 30 zł. Zgodził bym się z tym bo podpisywałem umowe i byłem tego świadomy ale Orange jak zawsze potrafi wyjsc na swoje. Bo nie korzystałem z numeru tymczasoego dopiero przeszedłem na nju kiedy numer zostal w pelni przeniesiony czyli budze się rano nie ma zasiegu na starej karcie uruchamiam nju i otrzymuje jednoczesnie info ze numer zostal przeniesiony. Wiec zaczełem korzystać niestety Nju (orange) nie włączyło mi odrazu usługi na którą miałem podpisaną umowę właściwą. Zrobiło to tylko dzień później. Dlatego smutno mi bo wolał bym przeznaczyć te 30 zł na Szlachetną Paczke i wesprzeć potrzebujących a nie korporacje Orange. Nie zniechęcam ale radze uważać bo pewnie nie tylko mi tak naliczyło. Info wysłane o sytyacji do Nju ale znajac szybkość odpowiedzi bedzie styczeń.

Pierwszy rachunek w nju (2015-12-18 09:21)

Aktualizacja
Otrzymalem odpowiedz od nju i zostala wykonana korekta rachunku. Zgodnie z obietnica 30 zl dokladam do szlachetnej paczki robionej w mojej okolicy.

Pierwszy rachunek w nju (2015-12-31 11:30)

ja miałem identyczna sytuacje jak Ty. Podejrzewam, że oni specjalnie to robią, myśląc , że ludzie to zlekceważą. Ja zadzwoniłem do konsultanta, opisałem sytuacje i złożyłem reklamacje która została uznana. następny rachunek mam dostać pomniejszony o naliczoną nadwyżkę.  

Pierwszy rachunek w nju (2016-01-16 20:21)

Ja też podczas przenoszenia numeru przez pierwszą dobę miałem zwykły nju buzz i załapałem się na 0,02 zł za internet :) Pewnie ma to związek z tym że pakiet aktywuje się od północy, a w tym czasie nr jeszcze nie był przeniesiony, aktywował się o 00:25. Dobrze wiedzieć że nju nie robi problemów z reklamacją w takim przypadku.

odpowiedź

Pierwszy rachunek w nju | kris11 (17.12.2015, 22:05)

<span >witam,<br ><span >na wstępie chciałem zaznaczyć że byłem pod wielkim wrażeniem NJU niestety jak zawsze nie ma idealnych rozwiązań. 39 zł za wszystko w NJU plus 9 zł za numer dodatkowy wychodzi 48 zł miesiecznie. Aż tu przychodzi rachunek na ok 80 zł. Zaglądam na rozliczenie rachunku a tam że za rachunek tymczasowy mam zaplacic ok 30 zł. Zgodził bym się z tym bo podpisywałem umowe i byłem tego świadomy ale Orange jak zawsze potrafi wyjsc na swoje. Bo nie korzystałem z numeru tymczasoego dopiero przeszedłem na nju kiedy numer zostal w pelni przeniesiony czyli budze się rano nie ma zasiegu na starej karcie uruchamiam nju i otrzymuje jednoczesnie info ze numer zostal przeniesiony. Wiec zaczełem korzystać niestety Nju (orange) nie włączyło mi odrazu usługi na którą miałem podpisaną umowę właściwą. Zrobiło to tylko dzień później. Dlatego smutno mi bo wolał bym przeznaczyć te 30 zł na Szlachetną Paczke i wesprzeć potrzebujących a nie korporacje Orange. Nie zniechęcam ale radze uważać bo pewnie nie tylko mi tak naliczyło. Info wysłane o sytyacji do Nju ale znajac szybkość odpowiedzi bedzie styczeń.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

142 gości i 0 zalogowanych użytkowników