forumnju z rachunkiemofertaPrzeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju (2025-02-05 07:13)

Mam aktualnie abonament w nju w ofercie "bez limitu 29 zł". Chciałbym dodać numer dodatkowy w cenie 9 zł, tj. przenieść go z Orange (na kartę), z zachowaniem numeru telefonu. Potrzebna będzie nowa karta SIM. Kilka pytań:

- czy numer w Orange zostanie wyłączony zaraz po zamówieniu, czy będzie aktywny do momentu aktywacji nowej karty SIM?
- jak długo realizowane jest takie zamówienie?
- czy numer dodatkowy musi być zarejestrowany na moje dane, czy podaję dane właściciela numeru z Orange (członek rodziny)?

Z góry za sprawną odpowiedź.

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju (2025-02-05 10:11)

to jest odpowiedź na post:

Mam aktualnie abonament w nju w ofercie "bez limitu 29 zł". Chciałbym dodać numer dodatkowy w cenie 9 zł, tj. przenieść go z Orange (na kartę), z zachowaniem numeru telefonu. Potrzebna będzie nowa karta SIM. Kilka pytań:

- czy numer w Orange zostanie wyłączony zaraz po zamówieniu, czy będzie aktywny do momentu aktywacji nowej karty SIM?
- czy numer dodatkowy musi być zarejestrowany na moje dane, czy podaję dane właściciela numeru z Orange (członek rodziny)?

Jeśli przenosisz numer z orange karta sim pozostanie ta sama chyba że karta nie ma 5G , a chcesz mieć to nowa.
Numer dodatkowy powinien być zarejestrowany na ciebie.
Trochę informacji =>  NUMER DODATKOWY

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju (2025-02-06 08:57)

A kiedy zostanie aktywowana nowa karta? Robi się to samodzielnie kiedy dostanę przesyłkę?

~t.ree

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju (2025-02-06 13:46)

Sama aktywacja nowej karty SIM w nju mobile jest bardzo wygodna gdyż odbywa się automatycznie ? wystarczy umieścić kartę SIM w telefonie. W nju na abonament, <font face="TTFirs-Bold, sans-serif">karta będzie gotowa do aktywacji wkrótce po tym jak podpiszesz u kuriera umowę</font>. Zatem już po podpisaniu umowy, warto od razu umieścić kartę SIM w telefonie i zaczekać na podłączenie do sieci. Czasami może być potrzebne zrestartowanie telefonu ? więc jeśli karta nie jest aktywna w dniu w którym została podpisana umowa, warto na początek spróbować ją uruchomić poprzez wyłączenie i ponowne<span > włączenie telefonu.

~gość1738845961409

odpowiedź

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju | t.ree (05.02.2025, 07:13)

wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

23 gości i 0 zalogowanych użytkowników