forumnju z rachunkiemofertaPrzeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju (2025-02-05 07:13)

Mam aktualnie abonament w nju w ofercie "bez limitu 29 zł". Chciałbym dodać numer dodatkowy w cenie 9 zł, tj. przenieść go z Orange (na kartę), z zachowaniem numeru telefonu. Potrzebna będzie nowa karta SIM. Kilka pytań:

- czy numer w Orange zostanie wyłączony zaraz po zamówieniu, czy będzie aktywny do momentu aktywacji nowej karty SIM?
- jak długo realizowane jest takie zamówienie?
- czy numer dodatkowy musi być zarejestrowany na moje dane, czy podaję dane właściciela numeru z Orange (członek rodziny)?

Z góry za sprawną odpowiedź.

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju (2025-02-05 10:11)

to jest odpowiedź na post:

Mam aktualnie abonament w nju w ofercie "bez limitu 29 zł". Chciałbym dodać numer dodatkowy w cenie 9 zł, tj. przenieść go z Orange (na kartę), z zachowaniem numeru telefonu. Potrzebna będzie nowa karta SIM. Kilka pytań:

- czy numer w Orange zostanie wyłączony zaraz po zamówieniu, czy będzie aktywny do momentu aktywacji nowej karty SIM?
- jak długo realizowane jest takie zamówienie?
- czy numer dodatkowy musi być zarejestrowany na moje dane, czy podaję dane właściciela numeru z Orange (członek rodziny)?

Z góry za sprawną odpowiedź.

Jeśli przenosisz numer z orange karta sim pozostanie ta sama chyba że karta nie ma 5G , a chcesz mieć to nowa.
Numer dodatkowy powinien być zarejestrowany na ciebie.
Trochę informacji =>  NUMER DODATKOWY

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju (2025-02-06 08:57)

A kiedy zostanie aktywowana nowa karta? Robi się to samodzielnie kiedy dostanę przesyłkę?

~t.ree

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju (2025-02-06 13:46)

Sama aktywacja nowej karty SIM w nju mobile jest bardzo wygodna gdyż odbywa się automatycznie ? wystarczy umieścić kartę SIM w telefonie. W nju na abonament, <font face="TTFirs-Bold, sans-serif">karta będzie gotowa do aktywacji wkrótce po tym jak podpiszesz u kuriera umowę</font>. Zatem już po podpisaniu umowy, warto od razu umieścić kartę SIM w telefonie i zaczekać na podłączenie do sieci. Czasami może być potrzebne zrestartowanie telefonu ? więc jeśli karta nie jest aktywna w dniu w którym została podpisana umowa, warto na początek spróbować ją uruchomić poprzez wyłączenie i ponowne<span > włączenie telefonu.

~gość1738845961409

odpowiedź

Przeniesienie numeru na kartę z Orangę do nju | ~t.ree (06.02.2025, 08:57)

A kiedy zostanie aktywowana nowa karta? Robi się to samodzielnie kiedy dostanę przesyłkę?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

71 gości i 0 zalogowanych użytkowników