forumnju z rachunkiemofertaProblem z ciągłym skakaniem po nadajnikach! Problem z siecią!

Problem z ciągłym skakaniem po nadajnikach! Problem z siecią!

Problem z ciągłym skakaniem po nadajnikach! Problem z siecią! (2017-11-04 17:47)

Niedawno mój numer został przeniesiony z Plusa do Nju, od tego momentu poziom baterii leciał szybciej w dół. Nawet zdarzyłem zresetować system w smartfonie (android), od nowa system został skonfigurowany aby wykluczyć inne rzeczy i nic. Zacząłem się uważnie przyglądać zasięgowi, mimo pozostawienia telefonu w jednym miejscu i nie ruszania go, zasięg skakał od 1- 4 kresek, czasem mimo bliskości nadajnika na którym miałbym najmocniejszy sygnał, to telefon i tak skakał na dalszy i siedział na 1 kresce zasięgu. Później skakał na inny np 2 kreski zasięgu, potem na inny i tak co jakiś czas.

Zainstalowałem program "Network Cell Info" i na nim widać, że telefon potrafi czasem w ciągu 20 minut nawet 10 razy zmienić nadajnik, skacze sobie tak po 5 nadajnikach w okolicy.
Jak zostawię naładowaną komórkę do pełna na noc z wyłączonymi danymi komórkowymi i wifi, to przez takie skakanie bateria potrafi przez 8h zjechać ze 100% do 80% naładowania. Nawet przełączając sieć na 2G, to przez 7h zeszło 10% baterii, samego leżenia telefonu :/

Co jest z waszą siecią nie tak? Karta sim jest uszkodzona? Telefon jest 100% sprawny, wsadziłem dziś na noc kartę Heyah i 2% baterii przez 11h tylko zeszło. Jeżeli nic się nie zmieni, to szybko znikam z tej sieci :/ Aż zaczynam żałować że wziąłem nju z rachunkiem, bo teraz na miesiąc będę uwięziony, chyba ze naprawicie mój problem.

Załączam dwa wykresy o różnej porze dnia, na których widać co się dzieje.

<font color="#5c5c5c">https://1drv.ms/i/s!As7dHGQQApf60CHiBhYlyM7ZMos3</font>
<font color="#5c5c5c">https://1drv.ms/i/s!As7dHGQQApf60CJHvsUAPgi0l4OR</font>

Problem z ciągłym skakaniem po nadajnikach! Problem z siecią! (2017-11-07 11:56)

Zamiast uzyskać jakąś pomoc i rozwiązanie problemu, to zostałem potraktowany jak idiota, jedyna odpowiedzią był SMS od NJU: 
<font color="#185d68">
</font>
"Prosimy o wybranie w telefonie na stałe trybu tylko 2G lub i 3G"

Infolinia jest równie bezużyteczna jak ten formularz kontaktowy w koncie.
Najbardziej boli, że mam Nju z rachunkiem, wiec najszybciej niby będę wolny 5 stycznia :/

Problem z ciągłym skakaniem po nadajnikach! Problem z siecią! (2017-11-07 19:43)

Mam ten sam problem. U mnie na 2g jest caly zasieg. 3g skacze 1-5. lte potrafi miec 3 kreski na jakis czas. Głównie 0-1 

~bbb

Problem z ciągłym skakaniem po nadajnikach! Problem z siecią! (2017-11-10 13:34)

to jest odpowiedź na post:

<...>chyba ze naprawicie mój problem

Już siadamy i naprawiamy ;) 
A poważniej trochę: tutaj jest forum użytkowników, reklamacjami zajmuje się BOK. Przed zmianą dostawcy trzeba było na próbę kupić starter Orange i potestować, sprawdzić.

P.S. "bo teraz na miesiąc będę uwięziony" - i tak dobrze, że nie na np. 2 lata jak u innych ;) 

[edytowane przez stanley99 o 13:35 w dniu 2017-11-10]

Problem z ciągłym skakaniem po nadajnikach! Problem z siecią! (2017-11-11 20:12)

to jest odpowiedź na post:

A poważniej trochę: tutaj jest forum użytkowników, reklamacjami zajmuje się BOK. Przed zmianą dostawcy trzeba było na próbę kupić starter Orange i potestować, sprawdzić.

Myślałem, że wzorem niektórych innych firm jakiś BOK też obsługuje forum. Łudziłem się :)

Miałem wcześniej kupiony stater Orange, więc wszystko wyglądało ok. Problemów nie zauważyłem.  Chwilowo problem pojawia się okresowo, sprawdzam dalej czy coś nie tak z androidem, testuje wszystkie możliwości, chociaż nadal nie wiem czemu lubi trzymać się masztu oddalonego z 3km ode mnie gdzie mam 1 kreskę zasięgu, zamiast np. dwóch innych do 900m gdzie mam 3-4 kreski. BOK radzi włączyć na stałe 2G/3G super, wtedy też mi po masztach skakał.

A telefon Samsung S7 z oryginalnym softem XEO najnowszym. Jak żyć :D

odpowiedź

Problem z ciągłym skakaniem po nadajnikach! Problem z siecią! | gość1509814034377 (04.11.2017, 17:47)

Niedawno mój numer został przeniesiony z Plusa do Nju, od tego momentu poziom baterii leciał szybciej w dół. Nawet zdarzyłem zresetować system w smartfonie (android), od nowa system został skonfigurowany aby wykluczyć inne rzeczy i nic. Zacząłem się uważnie przyglądać zasięgowi, mimo pozostawienia telefonu w jednym miejscu i nie ruszania go, zasięg skakał od 1- 4 kresek, czasem mimo bliskości nadajnika na którym miałbym najmocniejszy sygnał, to telefon i tak skakał na dalszy i siedział na 1 kresce zasięgu. Później skakał na inny np 2 kreski zasięgu, potem na inny i tak co jakiś czas.

Zainstalowałem program "Network Cell Info" i na nim widać, że telefon potrafi czasem w ciągu 20 minut nawet 10 razy zmienić nadajnik, skacze sobie tak po 5 nadajnikach w okolicy.
Jak zostawię naładowaną komórkę do pełna na noc z wyłączonymi danymi komórkowymi i wifi, to przez takie skakanie bateria potrafi przez 8h zjechać ze 100% do 80% naładowania. Nawet przełączając sieć na 2G, to przez 7h zeszło 10% baterii, samego leżenia telefonu :/

Co jest z waszą siecią nie tak? Karta sim jest uszkodzona? Telefon jest 100% sprawny, wsadziłem dziś na noc kartę Heyah i 2% baterii przez 11h tylko zeszło. Jeżeli nic się nie zmieni, to szybko znikam z tej sieci :/ Aż zaczynam żałować że wziąłem nju z rachunkiem, bo teraz na miesiąc będę uwięziony, chyba ze naprawicie mój problem.

Załączam dwa wykresy o różnej porze dnia, na których widać co się dzieje.

<font color="#5c5c5c">https://1drv.ms/i/s!As7dHGQQApf60CHiBhYlyM7ZMos3</font>
<font color="#5c5c5c">https://1drv.ms/i/s!As7dHGQQApf60CJHvsUAPgi0l4OR</font>
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

31 gości i 1 zalogowanych użytkowników