forumnju z rachunkiemofertaOgraniczenie kosztów w ofercie tandem

Ograniczenie kosztów w ofercie tandem

Ograniczenie kosztów w ofercie tandem (2017-09-18 15:48)

Witam, jestem posiadaczem dwóch numerów w ofercie tandem.
Od dłuższego czasu płacę rachunki na poziomie 50 zł, gdzie jeden numer praktycznie wcale nie jest wykorzystywany (sporadyczne połączenia głosowe).

W jaki sposób mogę zoptymalizować koszty ?

~coorey

Ograniczenie kosztów w ofercie tandem (2017-09-18 17:46)

zlikwiduj dodatkowy skoro z niego nie korzystasz to zaoszczędzisz 9zł/mc
Reszta zależy od tego jaką masz aktywną usługę obniżającą koszty.
Masz ofertę np. za 29zł + 9zł = razem 38zł, a nie 50zł.
Do "darmówek" nie liczą się połączenia międzynarodowe i wideorozmowy oraz przekierowania, więc jeśli nie wykonujesz tego typu połączeń to maksymalnie zapłacisz 38zł za dwa numery.
Przeanalizuj i wybierz to co pasuje do Twojego stylu korzystania.

Ograniczenie kosztów w ofercie tandem (2017-09-19 09:29)

Do darmówek nie liczą się również np. połączenia z infoliniami oraz sms-y premium.
W przypadku wątpliwości tudzież analizowania na bieżąco kosztów warto zaglądać do Listy połączeń, aczkolwiek jest prezentowana z pewnym opóźnieniem.
<font color="#185d68">
</font>
Jeśli chodzi o ten drugi nr, prawie niewykorzystywany. Konkurencja na rynku "komórkowym" uważam jest spora, jest w czym wybierać. Np. jedna z sieci oferuje praktycznie bezkosztowo co miesiąc pakiet  30min/30sms/300MB. Oferta uważam idealna jeśli ktoś b.mało dzwoni, i/lub do telefonu "awaryjnego".
Z drugiej strony czy dodatkowe 9zł to dużo za utrzymanie drugiego nr-u, który w razie czego może korzystać z tego samego, że tak napiszę "worka" co nr główny? (nielimitowane rozmowy, duży pakiet danych, itd.). Na to pytanie trzeba już odpowiedzieć samemu - jak napisał @nju_klient przeanalizować, dopasować do swoich potrzeb.

[edytowane przez stanley99 o 09:34 w dniu 2017-09-19]

odpowiedź

Ograniczenie kosztów w ofercie tandem | ~coorey (18.09.2017, 15:48)

Witam, jestem posiadaczem dwóch numerów w ofercie tandem.
Od dłuższego czasu płacę rachunki na poziomie 50 zł, gdzie jeden numer praktycznie wcale nie jest wykorzystywany (sporadyczne połączenia głosowe).

W jaki sposób mogę zoptymalizować koszty ?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

46 gości i 0 zalogowanych użytkowników