Usługi w roamingu

Usługi w roamingu (2017-05-15 22:02)

Witam,
na przełomie maja/czerwca będę na wakacjach w UE.
Chciałbym skorzystać z usług roamingowych. Wiem jak je włączyć, ale nie wiem ile to kosztuje.
Na stronie znalazłem cennik, ale jest już ten od 15 czerwca - wszystko mający.

Ile kosztują usługi roamingowe i jakie warto, doświadczenia, uruchomić?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Usługi w roamingu (2017-05-16 07:12)

To szukałeś bardzo słabo, albo tak żeby nie znaleźć.
Usługi w roamingu oraz aktualny cennik roamingu obowiązujący od 3.10.2016

Usługi w roamingu (2017-05-16 08:04)

Co u Was po 15 czerwca? Jak to będzie wyglądało w kontekście dzwonienia  w UE?

~rws

Usługi w roamingu (2017-05-16 11:55)

Również proszę o taką informację

~sebastiano92

Usługi w roamingu (2017-05-16 14:31)

@maciej
po zalogowaniu do panelu www w dziale Moje konto - Usługi wybierz usługę, która Ciebie interesuje interesuje.
Przy próbie aktywacji najpierw pojawi się informacja o koszcie, a dopiero potem będziesz ostatecznie potwierdzał jej aktywację, więc w ten sposób możesz ustalić ile kosztuje dana usługa bez jej uruchamiania.
To którą warto uruchomić to sam musisz stwierdzić w zależności od Twoich potrzeb.

Jeśli potrzebujesz dużo danych i będziesz w jednym kraju to zwykle lepiej kupić lokalną kartę SIM do internetu i wykorzystać np. swój prywatny router mobilny.

Nie wiem ile jest prawdy w tych zmianach od 15 czerwca
http://www.njumobile.pl/b/articles/regulaminy/Informacja_o_zmianie_w_cennikach_uslug_w_roamingu_i_o_promocji_od%2015_06_2017.pdf
ale w teorii wynika z tego, że jeśli w Nju Buzz w promocji mam 30GB to tyle samo GB będę miał w ramach roamingu. Tylko życie mnie nauczyło, że operator rzadko kiedy daje coś za darmo i zawsze jest jakiś ukryty haczyk.

Przy okazji czerwcowych zmian w roamingu będzie wesoło i zapewne usłyszymy o interwencji UKE, bo to co widziałem w Play to wygląda raczej na ponury żart. Plus i T-Mobile też leci w kulki w tej kwestii, więc może być ciekawie. Póki co nowa oferta roamingowa Nju/Orange w Nju z rachunkiem zaskoczyła mnie pozytywnie :)

[EDIT]
z kolei po rzuceniu okiem na cennik roamingowy:
http://www.njumobile.pl/b/articles/regulaminy/Cennik_uslug_w_roamingu_w_ofercie_nju_z_rachunkiem_od%2015_06_2017.pdf
wygląda, że będę miał do dyspozycji tylko 1,46GB albo może uwzględniając w/w informację o zmianie to za staż dadzą 3x1,46=4,38GB.

W sumie ile będzie w rzeczywistości to nie mam pojęcia, bo nie wiem co autor do końca miał na myśli.

[EDIT 2]
Zmyliło mnie sformułowanie z informacji o zmianie opłat roamingowych dot. Limitu GB:
"...a w przypadku planu taryfowego nju buzz, odpowiedni do promocji/usługi obniżającej koszty aktywnej na numerze Abonenta"
Ze spokojem rzuciłem jeszcze raz okiem i obowiązują limity podane tylko w cenniku roamingowym, czyli dla Wszystko komórkowe za 29zł jest to 1,46GB/mc, więc póki co nie ma co marzyć o bonusie za staż i takim samym limicie jak w kraju, czyli u mnie 3x 10GB.
Choć jak pisałem przewyższa to ofertę np. Play, który stosuje limity roczne, a nie miesięczne :D

[edytowane przez nju_klient o 15:01 w dniu 2017-05-16]

Usługi w roamingu (2017-05-17 15:37)

Witam
Właśnie otrzymałem rachunek od njumobile. Byłem za granicą. Za roaming policzyli mi blisko 400 pln. I tu uwaga. Policzyli mi za kraj w którym nie byłem :)
Gratuluje firmie njumobile. Dodatkowo zgłosiłem reklamację. Obsługa njumobile odpisała mi "merytorycznie", że prawidłowo naliczyli mi opłaty. Jeszcze większe gratulacje, tym bardziej że merytoryczna odpowiedz. Gdzie szukać w takiej sytuacji pomocy, skoro njumobile nie raczy pochylić się nad faktem.
Pozdrawiam

~tomeknartowicz123

Usługi w roamingu (2017-05-18 19:52)

to jest odpowiedź na post:

Witam
Właśnie otrzymałem rachunek od njumobile. Byłem za granicą. Za roaming policzyli mi blisko 400 pln. I tu uwaga. Policzyli mi za kraj w którym nie byłem :)
Gratuluje firmie njumobile. Dodatkowo zgłosiłem reklamację. Obsługa njumobile odpisała mi "merytorycznie", że prawidłowo naliczyli mi opłaty. Jeszcze większe gratulacje, tym bardziej że merytoryczna odpowiedz. Gdzie szukać w takiej sytuacji pomocy, skoro njumobile nie raczy pochylić się nad faktem.
Pozdrawiam

njumobile po serii maili i kilku wpisach na forach postąpiło w sposób który mnie zadziwił. Anulowano mi opłaty za roaming, Podejście mega proklinetowskie. GRATULUJE

~tomeknartowicz123

Usługi w roamingu (2017-06-06 23:08)

Witam, 
Jak długo należy czekać na aktywację nju w UE /na 7 dn/? 

Usługi w roamingu (2017-11-27 18:04)

Ogulnie uju to klasyczni rabusie i przekręty 
Zmieniłem usługę a te śuśki włączyły ja po dwóch miesiącach naliczając jakiś roming unijny. Płytka firma. No nic czekam jak kwota przekroczy 500zl i idę do prokuratury zgłosić wyłudzenie 

~pitzasdfgjh123@&

Usługi w roamingu (2017-12-27 13:52)

Przebywam w pobliżu granicy z Białorusią wczoraj telefon polazyl mi się nie wiadomo kiedy z białoruska siecią. .. zanim się zorientowalem co się dzieje na liczyli mi ponad 200zl za transmisję danych mimo że nie przekroczylem granicy tylko pewnie wiatr zawał od wschodu i złapał ich sieć.  Dzwoniłem na infolinię stwierdzili ze to moja wina i opłaty naliczone prawidłowo bo powinienem wyłączyć sobie w telefonie automatyczne szukanie sieci. Czy ktoś miał podobny problem i może pomóc w tej sprawie?Reklamacje wysłałem juz przez formularz ale pewnie odrzuca... Pozostaje tylko droga sądowa czy można próbować jeszcze z nimi się dogadać? 

odpowiedź

Usługi w roamingu | ~tomeknartowicz123 (18.05.2017, 19:52)

njumobile po serii maili i kilku wpisach na forach postąpiło w sposób który mnie zadziwił. Anulowano mi opłaty za roaming, Podejście mega proklinetowskie. GRATULUJE
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

35 gości i 0 zalogowanych użytkowników