forumnju z rachunkiemusługilte download upload problemy

lte download upload problemy

lte download upload problemy (2017-04-18 18:14)

Witam,
Mam taki problem, używam internetu nju, włożyłem karte do routera i download osiąga max 1,5mb przeważnie 0,6-0,8mb natomiast upload 12-15mb. Czym to może być spowodowne? Gdyby lte nie działało to upload nie osiągał by takich wartości. Macie jakiś pomysł co to może być?

lte download upload problemy (2017-04-18 20:31)

Może być tak duże obciążenie BTS. Jeśli masz możliwość, to sprawdź połączenie o różnych porach (rano, późno w nocy). Możesz sprawdzić jak zachowa się karta w telefonie, żeby wykluczyć problemy z routrem. Jak kiedyś miałem PowerLTE z Plusa to nie raz było tak że upload był wielokrotnie większy niż download. BTS po propularycacji usługi był tak przeciążony że upload pod koniec umowy wieczorami osiągał góra 0,5 Mbps a download nie był w stanie skończyć testu.

lte download upload problemy (2017-04-19 08:16)

W telefonie też jest podobnie, problem taki ze mam też orange wiec pewnie z jedych nadajników leci. Dzisiaj będe testował inne sieci play na poczatek więc zobaczę jakie będą efekty.

~flr

lte download upload problemy (2017-04-19 13:30)

Nju to dziecko Orange, więc oczywiście że działa na tych samych bts'ach :)

odpowiedź

lte download upload problemy | martinezcb (18.04.2017, 20:31)

Może być tak duże obciążenie BTS. Jeśli masz możliwość, to sprawdź połączenie o różnych porach (rano, późno w nocy). Możesz sprawdzić jak zachowa się karta w telefonie, żeby wykluczyć problemy z routrem. Jak kiedyś miałem PowerLTE z Plusa to nie raz było tak że upload był wielokrotnie większy niż download. BTS po propularycacji usługi był tak przeciążony że upload pod koniec umowy wieczorami osiągał góra 0,5 Mbps a download nie był w stanie skończyć testu.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

68 gości i 0 zalogowanych użytkowników