forumnju z rachunkiemusługilte download upload problemy

lte download upload problemy

lte download upload problemy (2017-04-18 18:14)

Witam,
Mam taki problem, używam internetu nju, włożyłem karte do routera i download osiąga max 1,5mb przeważnie 0,6-0,8mb natomiast upload 12-15mb. Czym to może być spowodowne? Gdyby lte nie działało to upload nie osiągał by takich wartości. Macie jakiś pomysł co to może być?

lte download upload problemy (2017-04-18 20:31)

Może być tak duże obciążenie BTS. Jeśli masz możliwość, to sprawdź połączenie o różnych porach (rano, późno w nocy). Możesz sprawdzić jak zachowa się karta w telefonie, żeby wykluczyć problemy z routrem. Jak kiedyś miałem PowerLTE z Plusa to nie raz było tak że upload był wielokrotnie większy niż download. BTS po propularycacji usługi był tak przeciążony że upload pod koniec umowy wieczorami osiągał góra 0,5 Mbps a download nie był w stanie skończyć testu.

lte download upload problemy (2017-04-19 08:16)

W telefonie też jest podobnie, problem taki ze mam też orange wiec pewnie z jedych nadajników leci. Dzisiaj będe testował inne sieci play na poczatek więc zobaczę jakie będą efekty.

~flr

lte download upload problemy (2017-04-19 13:30)

Nju to dziecko Orange, więc oczywiście że działa na tych samych bts'ach :)

odpowiedź

lte download upload problemy | flr (18.04.2017, 18:14)

Witam,
Mam taki problem, używam internetu nju, włożyłem karte do routera i download osiąga max 1,5mb przeważnie 0,6-0,8mb natomiast upload 12-15mb. Czym to może być spowodowne? Gdyby lte nie działało to upload nie osiągał by takich wartości. Macie jakiś pomysł co to może być?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

77 gości i 0 zalogowanych użytkowników