forumnju z rachunkiemofertaMam nju + dodatkowy, jeszcze będę brał internet - 2 pytanka

Mam nju + dodatkowy, jeszcze będę brał internet - 2 pytanka

Mam nju + dodatkowy, jeszcze będę brał internet - 2 pytanka (2017-04-23 19:52)

Witam

Posiadam 1 abonament główny i 1 dodatkowy - jest ok. Chce mieć wszystko w nju (akurat w mojej okolicy net jako tako chodzi) i myślę nad internetem 40 GB. Pytanka :

1. Mam internet w sieci z zielonymi napisami - kończy mi się we wrześniu. Czy mogę przenieść internet do nju jak w przypadku przenoszenia telefonu ? (głównie chce przenieść internet żeby uniknąć całej papierologii i biurokracji związanej z rezygnowaniem)
2. W związku z tym że mam już konto w nju i operuję dwoma numerami - czy ten internet będę widział u siebie w koncie ?

~artur

Mam nju + dodatkowy, jeszcze będę brał internet - 2 pytanka (2017-04-24 08:29)

ad. 1 - Niestety nie wiem (raczej nie), ale wydaje mi się że mimo wszystko prostsza będzie rezygnacja i zamówienie nowego numeru.

ad. 2 - Nju internetowy 40GB jest osobną usługą, potrzebna będzie ci nowa umowa (wszystkie staże liczą się od nowa). Do aktualnej puli twoich numerów możesz dokupić nju internet dodatkowy 20GB za 19 zł (tutaj zachowujesz swój staż więc jeśli masz włączoną usługę "im dłużej tym lepiej" to twoje aktualne mnożniki obowiązują i ilość internetu jest zwiększana tak samo jak w innych usługach.

Mam nju + dodatkowy, jeszcze będę brał internet - 2 pytanka (2017-04-24 20:59)

Ad 1
Oczywiście możesz przenieść numer z innej sieci do Nju internetowy. Umowę możesz zawrzeć już teraz zaznaczając przy składaniu zamówienia opcję przeniesienia numeru na koniec okresu promocyjnego u starego operatora.

Ad 2
Nju internetowy 40GB za 29zł to osobna, niezależna umowa, więc będziesz miał niezależne konto (osobny login i hasło) i będziesz dostawał osobną fakturę VAT.
Jeśli chcesz mieć internet na zasadach a la Nju Dodatkowy to pozostaje Tobie tylko Nju Internetowy Dodatkowy 20GB za 19zł. Wtedy będzie on dołączony do Nju Buzz, czyli będziesz miał 3 numery na jednej fakturze i z opcją przełączania się w ramach jednego panelu www.

odpowiedź

Mam nju + dodatkowy, jeszcze będę brał internet - 2 pytanka | ~artur (23.04.2017, 19:52)

Witam

Posiadam 1 abonament główny i 1 dodatkowy - jest ok. Chce mieć wszystko w nju (akurat w mojej okolicy net jako tako chodzi) i myślę nad internetem 40 GB. Pytanka :

1. Mam internet w sieci z zielonymi napisami - kończy mi się we wrześniu. Czy mogę przenieść internet do nju jak w przypadku przenoszenia telefonu ? (głównie chce przenieść internet żeby uniknąć całej papierologii i biurokracji związanej z rezygnowaniem)
2. W związku z tym że mam już konto w nju i operuję dwoma numerami - czy ten internet będę widział u siebie w koncie ?

wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

26 gości i 0 zalogowanych użytkowników