to jest odpowiedź na post:
Wyszedłem z założenia, że jednak dzwonisz to wtedy lepiej mieć gratis net niż za niego ekstra dopłacać.
Jak mało dzwonisz to Nju Buzz + Nju Internet Dodatkowy nie jest najlepszym wyborem.
Uważam, że lepiej wybrać ofertę telefoniczną w innej sieci np. darmowy Freemium w Virgin itp. a jeśli net w Nju spełnia Twoje potrzeby to wybierz Nju internetowy za 29zł/mc z limitem 40GB, a po pół roku będziesz miał 80GB.
Virgin - fajna oferta (dzięki za info)... już zamówiłem jako drugą kartę do telefonu.
A co do netu, to internet potrzebuję do routera, a ponieważ nie potrzebuję 80GB, czy 120GB, to zamysł mam taki aby kupić główną kartę z rachunkiem, włączyć "im dłużej tym lepiej", wykonać raz na jakiś czas połączenie, żeby staż leciał. Przez pierwsze 3 miesiące wykupić pakiet internetu za 9 zł, bo i tak tyle policzą. A po 6 miesiącach zamysł mam taki, że numeru głównego nie używam, dokupuję internet dodatkowy i mam 40GB za 19 zł/m-c (zamiast 80GB za 29zł/m-c).
Po prostu nie zużywam tak dużo netu, więc po co mam przepłacać, jeśli za 19 zł dojdę do 60GB po dwóch latach. Wada jest taka, że za internet dodatkowy płaci się zawsze, nawet gdy się nie używa (w odróżnieniu od samodzielnego nju internetowego), ale coś za coś. Na razie i tak potrzebuję tylko karty głównej na której będzie leciał staż, bo aktualnie jestem w orange free i mam jakieś 70GB i 200 zł na koncie (więc za te pieniądze spokojnie 10 miesięcy ujadę z internetem (pakiety 100GB na 100 dni za 100 zł). Szczerze mówiąc jeśli miałbym płacić 29 zł za miesiąc to orange free wychodzi mi porównywalnie albo i korzystniej (bonusy GB za doładowania+wykupowane pakiety+skarbonka+punkty payback), tylko zabawy z tym więcej.