to jest odpowiedź na post:
Zmiana pakietów danych? | lcc (01.03.2017, 13:27)
Odpuść sobie personalne uwagi kolego, bo to dziecinne.
Rozumiem słowo pisane, więc po prostu wskaż mi gdzie mogę przeczytać o tej nowej ofercie i skąd wywnioskować, że te 9GB będzie rozliczane tak jak stare pakiety - PRZED naliczaniem stukilobajtowym z abonamentu.
Dla mnie takie rozliczanie wygląda nierealnie, więc założyłam, że tu mi po prostu próbują sprzedać dodatkowe 9GB na tzw. pełnej prędkości, poza tymi, które należą mi się z racji posiadanego abonamentu i stażu. A jak pisałam, moje potrzeby zamykają się w 700MB i za taką ilość chciałabym płacić jak najmniej.
Twoja wersja interpretacji brzmi bajecznie, ale trudno mi w nią uwierzyć, a opisu usługi nigdzie nie widzę.
Tobie się udało znaleźć, zanim zacząłeś mnie obrażać?
Tak, zanim napisałem to znalazłem w panelu www.
Po kliknięciu AKTYWUJ przy tym pakiecie masz opis:
"Pakiet 9 GB to dodatkowa ilość GB na pełnej prędkości do wykorzystania w
kraju. Pakiet jest usługą jednorazową tzn. nie odnawia się w kolejnym
miesiącu.
Pakiet ważny jest do końca okresu rozliczeniowego.
GB z pakietu są wykorzystywane w pierwszej kolejności. Po wykorzystaniu
pakietu opłaty za transfer danych naliczane są w zależności od planu lub
usługi obniżającej koszty, którą posiadasz. Możesz kupić maksymalnie 5
pakietów w jednym okresie rozliczeniowym."
Nawet jeśli nie widziałaś tej informacji to skoro masz świadomość, że jest nowy pakiet 9GB za 9zł to każdy inteligentny raczej zadzwoniłby do BOK i dopytał o szczegóły.
Natomiast Twoja reakcja to było głośne oznajmienie, że czujesz się zawiedziona, więc zabierasz zabawki i idziesz do innej piaskownicy (sieci). Wyjątkowo dziecinne, nieprawdaż?
Co więcej piszesz o pakiecie 100MB za 19zł, co jest bzdurą, bo otrzymujesz 3GB za 19zł. Równie dobrze mogła byś napisać, że kupując "stary" pakiet 700MB za 7zł to w tym pakiecie musiałaś zapłacić 7zł za 100KB i byłoby w tym tyle samo prawdy.
Widzę, że ostatni post edytowałaś, bo chciałem zaproponować Rozmowy i Internet za 19zł z limitem 1GB.
Wszystko to kwestia odpowiednich wyborów i szukania informacji.
Następnym razem bądź rzetelna i nie wpadaj w panikę, a jeśli czegoś nie rozumiesz to pytaj np. w BOK przed wydaniem finalnej opinii.
[edytowane przez nju_klient o 15:00 w dniu 2017-03-01]