forumnju z rachunkiemofertaPo przeniesieniu numeru do Nju nie mozna sie dodzwonic

Po przeniesieniu numeru do Nju nie mozna sie dodzwonic

Po przeniesieniu numeru do Nju nie mozna sie dodzwonic (2013-11-02 19:18)

Witam

Jakiś czas temu postanowiłem przeniesc numer od innego operatora z abonamentu do Nju tez na abonament. Czekałem jakiś czas aż minie moja współpraca" ze starym operatorem, dostałem info że od 2 XI będę juz w Nju. I rzeczywiści rano zasięg na komórce zniknął więć wygrzebałem z koperty kartę SIM Nju i po wlozeniu do telefonu wszystko OK - nazwa sieci sie wyswietla Nju, zasieg - wszystkie kreski, rozie probne polaczenie na inny telefon - dzwoni wiec juz myslalem ze all jest OK. A tu dosteje cynka od osob ze nie moga sie do mnie dodzwonic - sprawdzam probujac z innego telefonu na ten mój przeniesiony do NJu i rzeczywiscie - komunikat ze number unavailable .... przekladam tę karte Nju do innego fona coby wyeliminować przyczynę sprzętową tzn aparat, ale w drugim aparacie to samo - dzwonić mogę i się dodzwaniam ale do mnie nie można - ten sam kounikat w słuchwce. CO to może być ?

odpowiedź została zgłoszona do moderacji

~matin

Po przeniesieniu numeru do Nju nie mozna sie dodzwonic (2013-11-03 00:30)

mam taki sam problem, z jednej sieci mam komunikat że mój numer nie istnieje, z drugiej że jest niedostępny.

na infolinii otrzymałem info że trwa przenoszenie i może tak być nawet do 24-48 godzin. Dziwny temat bo telefon żony został przeniesiony w tym samym czasie i do niej można bez problemu się dodzwonić.

na stronie www na moim koncie zamiast taryfy New buzz cały czas widnieje taryfa nju zerowy

Po przeniesieniu numeru do Nju nie mozna sie dodzwonic (2013-11-03 08:47)

Dokładnie/równo po 24 godzinach od otrzymania wiadomości e-mail (z informacją o przeniesieniu numeru) wszystko działa prawidłowo. Na stronie pojawił się abonament nju buzz, można się do mnie dodzwonić, smsy i mmsy działają tak jak trzeba.

Jeżeli pierwszy raz przenosisz numer i nie miałeś nigdy do czynienia z tego typu procedurą to uzbrój się w cierpliwość. Jeżeli po max 48 godzinach problem będzie nadal istniał, dzwoń/pisz na reklamacje.

Po przeniesieniu numeru do Nju nie mozna sie dodzwonic (2013-11-03 09:15)

ok sprawdzam i juz dodzwonic sioe do mnie mozna, czyli te 24-48h czekania jest tak jak mowia na infolinii. Ale aby n ie bylo zbyt pieknie probuje teraz wejsc w "moje konto" na stronie i coz to ? --w dniach 3-4 XI oczywiscie nieczynne- czyli zapomnij człeku o zmianie nju 0 na Buzza i liczą ci inne stawki....

Po przeniesieniu numeru do Nju nie mozna sie dodzwonic (2013-11-03 09:50)

to jest odpowiedź na post:

(...) czyli zapomnij człeku o zmianie nju 0 na Buzza i liczą ci inne stawki....

Jak Ci policzą to napisz na reklamacje. Ja będę pisał (mam naliczone z wczoraj 2 zł) tym bardziej, że przed dniem przeniesienia nie było możliwości zmiany planu na numerze tymczasowym z nju zerowy na nju buzz.

post został zablokowany przez moderatora

Przyczyna blokady:wymagana akceptacja treści odpowiedzi przez moderatora

~dmk

Po przeniesieniu numeru do Nju nie mozna sie dodzwonic (2014-11-16 17:11)

Pewnie trzeba dłużej poczekać.

odpowiedź

Po przeniesieniu numeru do Nju nie mozna sie dodzwonic | ~matin (02.11.2013, 19:18)

Witam

Jakiś czas temu postanowiłem przeniesc numer od innego operatora z abonamentu do Nju tez na abonament. Czekałem jakiś czas aż minie moja współpraca" ze starym operatorem, dostałem info że od 2 XI będę juz w Nju. I rzeczywiści rano zasięg na komórce zniknął więć wygrzebałem z koperty kartę SIM Nju i po wlozeniu do telefonu wszystko OK - nazwa sieci sie wyswietla Nju, zasieg - wszystkie kreski, rozie probne polaczenie na inny telefon - dzwoni wiec juz myslalem ze all jest OK. A tu dosteje cynka od osob ze nie moga sie do mnie dodzwonic - sprawdzam probujac z innego telefonu na ten mój przeniesiony do NJu i rzeczywiscie - komunikat ze number unavailable .... przekladam tę karte Nju do innego fona coby wyeliminować przyczynę sprzętową tzn aparat, ale w drugim aparacie to samo - dzwonić mogę i się dodzwaniam ale do mnie nie można - ten sam kounikat w słuchwce. CO to może być ?

wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

50 gości i 0 zalogowanych użytkowników