@nju_klient
Obecnie jestem w trakcie przenoszenia kolejnego numeru z T-Mobile, gdzie umowa skończyła mi się 02.01.2017 natomiast numer zostanie przeniesiony dopiero 25.01.2017 z ostatnim dniem ostatniego okresu rozliczeniowego umowy. Tak samo będzie w przypadku numeru, którego umowa mi się kończy 18.02.2017, a do Nju zostanie przeniesiony 25.02.2017 z końcem okresu rozliczeniowego. Sam byłem zdziwiony czemu nie przeniosą numeru z dniem zakończenia umowy jednak informacje o okresie rozliczeniowym zostały potwierdzone tak przez konsultanta Nju jak i przez konsultanta BOK T-Mobile.
Faktycznie nie zagłębiałem się, aż tak w temat czy w mojej umowie jest sprecyzowana informacja o tych okresach rozliczeniowych czy 24 miesiącach. Zwyczajnie już mi to obojętne, bo za kilka tygodni całkowicie ucieknę od "różowego operatora". Na szczęście nauczyłem się na błędach i umowę, regulaminy i cenniki Nju znam już prawie na pamięć :) Może też dlatego, że w porównaniu z dokumentacją z T-Mobile, Nju używa naprawdę zrozumiałego dla zwyczajnego Kowalskiego języka - wystarczy trochę logiki i czytania ze zrozumieniem. W T-Mobile, niektóre punkty regulaminów mogłyby zakręcić nie jednego prawnika.
Jedyne co mnie tylko martwi, to fakt, że niestety wiedza niektórych pracowników w telefonicznym BOK Nju na temat własnych produktów jest bardzo mała, i kiedy to ja muszę cytować i tłumaczyć im ich własny regulamin jest troszkę niepokojące. Natomiast suma sumarum, nigdy nie miałem z nimi problemów takich, których nie dałoby się rozwiązać w ciągu 24h jedną reklamacją. Co bardzo mnie cieszy, bo nie mogę tego samego powiedzieć o "różowych".