forumnju z rachunkiemofertaAbonament Nju + przeniesienie dwóch numerów(tmobile)

Abonament Nju + przeniesienie dwóch numerów(tmobile)

Abonament Nju + przeniesienie dwóch numerów(tmobile) (2016-11-08 20:17)

Witam.
Ktoś z rodziny ma abonament w Nju na jeden numer(19zł/29zł - 10gb internetu). Chciałem, wraz z inną osobą z rodziny, przenieść nasze 2 numery(tmobile - obie umowy już wygasły) i 'dopisać' je do tego abonamentu. Wszystko może być na jedną osobę.

Zaznaczam, że zależy mi na tym, aby wszystko było za darmo (stacjonarne, komórkowe, sms/mms), a internet może być tylko w jednym z nowych abonamentów(10gb było by idealnie)

-Czy da się połączyć te 3 numery w możliwie jak najtańszą opcję, i czy to się w ogóle opłaca(?)
-Czy Nju daję jakiekolwiek korzyści z abonamentów posiadanych w Orange?

Dziękuje za każdą odpowiedź i zainteresowania tematem.

~marco2414

Abonament Nju + przeniesienie dwóch numerów(tmobile) (2016-11-08 21:12)

Na jednym koncie rozliczeniowym możesz mieć maksymalnie 3 numery:
- maksymalnie 1 numer jako Numer Główny Nju z rachunkiem
- maksymalnie 1 numer jako Nju Dodatkowy za dodatkowe 9zł/mc
- maksymalnie 1 numer jako Nju Internet Dodatkowy z limitem 20GB za dodatkowe 19zł/mc

Z tego co piszesz Ciebie interesuje wariant typu:
- 1 numer jako Numer Główny Nju z rachunkiem
- 2 numery jako Nju Dodatkowy podpięte do w/w głównego
Niestety taki wariant nie jest możliwy.

Skoro chcesz przenieść 2 numery to zostawiasz ten jeden (trzeci) numer kogoś z rodziny bez zmian w Nju, a Ty najpierw przenosisz jeden jako Główny do Nju z rachunkiem z usługą Jeden na wszystko za 39zł, a potem przenosisz drugi numer jako Nju Dodatkowy za 9zł.
Wtedy tandem tych dwóch numerów będziesz miał za 48zł na siebie, a ten ktoś z rodziny nadal będzie miał swój (trzeci) numer indywidualnie, po staremu w Nju.

Pamiętaj, że numery w tandemie muszą być zarejestrowane na tę samą prywatną osobę fizyczną, czyli jeśli oba numery należą do obu różnych osób to wcześniej ktoś musi przepisać swój numer na rzecz drugiej osoby, aby był jeden właściciel dla obu numerów.
Jak Ty ufasz drugiej osobie albo ona ufa Tobie to nie ma sprawy do dzieła :)

Nju jest marką należącą do Orange ale jako abonent Orange nie masz dodatkowych bonusów za przejście do Nju.
Tak szczerze to Orange nie ma w tym żadnego interesu, aby promować osoby przechodzące z Orange do Nju dlatego nie ma żadnych bonusów.
Oferta Nju sama się broni i jest takim buforem, że jeśli w Orange jest Ci za drogo to masz Nju i finalnie kasa zostaje w tej samej firmie tylko ląduje na innej kupce ;)

[EDIT]
W usłudze Jeden na wszystko za 39zł masz 13GB danych do wykorzystania wspólnie przez oba numery.
W ramach usługi Im dłużej tym lepiej po pół roku w sieci dostraniesz 2x większy liit, czyli 2x 13GB = 26GB, po roku 2,5x, a po 2 latach 3x więcej danych.
Czy Ci się to opłaca to sam musisz wiedzieć.
W Nju nie masz cyrografu na 24 miesiące itp., więc jeśli coś nie będzie pasowało to możesz przenieść numer do innej sieci bez konsekwencji, więc ryzyko w sumie żadne.

[edytowane przez nju_klient o 21:19 w dniu 2016-11-08]

Abonament Nju + przeniesienie dwóch numerów(tmobile) (2016-11-08 21:25)

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :)

Jeszcze gwoli ścisłości spytam:
-za 48zł mam dwa numery, w których wszystko mam za darmo (rozmowy stacjonarne, komórkowe, sms/mms) +13gb internetu i nie ma możliwości naliczenia większej opłaty do abonamentu(pomijając opcję z przekroczeniem transferu internetu - mało prawdopodobne)

-a opcja 29zł + 9zł za numer dodatkowy - tak jak proponowali osobie, która już jest w Nju, jest niedostępna, czy wiąże się z jakimiś limitami?

~marco2414

Abonament Nju + przeniesienie dwóch numerów(tmobile) (2016-11-08 21:46)

za 48zł to dla mnie nie jest za darmo ;)
Te 48zł to górny limit wydatków, po wykorzystaniu limitu danych masz lejek, więc nie ma ryzyka dodatkowych kosztów za internet.
Dodatkowe koszty to połączenia międzynarodowe, połączenia/SMS premium i przekierowanie połączeń na inne numery.

Opcja Wszystko komórkowe za 29zł ma górny limit wydatków na kwotę 29zł ale nie wlicza się w to stacjonarek.
Stacjonarki mają osobny górny limit wydatków 10zł, więc sumarycznie w najgorszym wypadku wyjdzie 29+10=39zł, czyli tyle samo ale limit danych to 10GB zamiast 13GB.

Jeśli na stacjonarki dzwonisz rzadko i nie robi Ci robi Ci różnicy 3GB więcej danych to spokojnie można wybrać wariant 29zł, bo jest najbardziej optymalny.

Usługi obniżające koszty możesz zmieniać w trakcie trwania umowy, co miesiąc, więc nie ma specjalnego znaczenia którą wybierzesz przy składaniu zamówienia.
Jak zmienisz zdanie to potem możesz zmienić usługę, czyli obniżyć do 29zł lub podnieść w górę do 39zł.
Zmiana wejdzie w życie od nowego okresu rozliczeniowego.

odpowiedź

Abonament Nju + przeniesienie dwóch numerów(tmobile) | ~marco2414 (08.11.2016, 21:25)

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :)

Jeszcze gwoli ścisłości spytam:
-za 48zł mam dwa numery, w których wszystko mam za darmo (rozmowy stacjonarne, komórkowe, sms/mms) +13gb internetu i nie ma możliwości naliczenia większej opłaty do abonamentu(pomijając opcję z przekroczeniem transferu internetu - mało prawdopodobne)

-a opcja 29zł + 9zł za numer dodatkowy - tak jak proponowali osobie, która już jest w Nju, jest niedostępna, czy wiąże się z jakimiś limitami?

wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

43 gości i 0 zalogowanych użytkowników