forumnju z rachunkiemusługiNr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe??????

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe??????

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe?????? (2016-10-20 15:42)

Mam dziś przeniesiony nr do nju mobile jest aktywny,ale o zgrozo nikt kto ma siec plus nie moze do mnie dodzwonić sie.Mało tego numer jest aktywny w obu sieciach po połowie:w nju jak dzwoni plus to włacza sie poczta głosowa,a w plusie moge dzwonic i smsowac/wychodzące zdarzenia/ ale nikt do mnie nie dodzwoni sie.Czy ktoś wie co jest grane???

~gość1476970964798

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe?????? (2016-10-20 15:49)

Spokojnie. Poczekaj do jutra.
Widocznie w NJU już numer częściowo aktywowano,
a w Plusie już częściowo deaktywowano.

~jurek

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe?????? (2016-10-20 15:57)

Dziękuje za info.Pozdrawiam

~gość1476970964798

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe?????? (2016-10-21 04:23)

Minęło ponad 30 godz.od przeniesienia numeru sytuacja nadal wygląda tak samo...

~gość1477016613977

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe?????? (2016-10-21 11:46)

Nju twierdzi ze nie ma problemu.....a ja nosze 2 telefony 1 z kartą nju a 2 ze starą kartą z plusa która DZIAŁA.....

~gość1477043181260

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe?????? (2016-10-24 22:29)

Złożyłeś oficjalną reklamację i masz pisemną odpowiedź, czy tylko tak sobie rozmawiasz z konsultantami?

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe?????? (2016-10-25 13:50)

Reklamacji było zlożonych 5!

~gość1477396226845

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe?????? (2016-10-25 19:00)

Nie pytałem ile składałeś reklamacji lecz czy złożyłeś oficjalną reklamację i otrzymałeś pisemną odpowiedź.
Fakt pogadania sobie z konsultantem i ponarzekanie nie jest z automatu formalną reklamacją.

Osobiście wątpię, że w piątek przeniosłeś numer i do dzisiaj masz 5 odpowiedzi na 5 rzekomo złożonych reklamacji.
Poczekaj na oficjalną odpowiedź jeśli składałeś oficjalną reklamację. Jak nadal nie będzie działać, a operator powie, że wszystko jest OK to piszesz skargę do UKE.

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe?????? (2016-10-26 11:40)

Nju  załatwiło sprawę od wczoraj jest już o.k.;)Jednak uparcie twierdzą ,że jest to technicznie niemożliwe aby taka sytuacja miała miejsce :)))

~gość1477474828478

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe?????? (2016-10-26 15:54)

Pamiętaj, że na infolinii siedzą ludzie, którzy w większości nie mają pojęcia o sprawach technicznych i klepią regułki ze szkolenia, albo bo ktoś inny im podpowiedział.

W praktyce taka sytuacja jak Twoja jest jak najbardziej możliwa i nie jest to nic nadzwyczajnego, aczkolwiek stosunkowo rzadko pojawiają się tego typu problemy.
Jakby wszystko działało idealnie to nie potrzebni byliby informatycy i cały sztab programistów w korporacjach, bo wszystko robiłoby się samo.
Systemy komputerowe z jednej strony ułatwiają życie ale z drugiej strony mogą być zawodne i utrudniać życie.
Ciesz się, że miałeś tylko kilka dni, znam przypadek, gdy numer po przeniesieniu był całkowicie niedostępny przez ponad 2 tygodnie :D

odpowiedź

Nr aktywny w sieci plus i nju jednoczesni.Jak to możliwe?????? | ~gość1476970964798 (20.10.2016, 15:42)

Mam dziś przeniesiony nr do nju mobile jest aktywny,ale o zgrozo nikt kto ma siec plus nie moze do mnie dodzwonić sie.Mało tego numer jest aktywny w obu sieciach po połowie:w nju jak dzwoni plus to włacza sie poczta głosowa,a w plusie moge dzwonic i smsowac/wychodzące zdarzenia/ ale nikt do mnie nie dodzwoni sie.Czy ktoś wie co jest grane???
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

29 gości i 0 zalogowanych użytkowników