forumnju z rachunkiemoferta(NJU Internetowy) W bieżącym okresie rozliczeniowym wydałeś już 29 zł na internet

(NJU Internetowy) W bieżącym okresie rozliczeniowym wydałeś już 29 zł na internet

(NJU Internetowy) W bieżącym okresie rozliczeniowym wydałeś już 29 zł na internet (2016-08-17 11:22)

Witam. Wczoraj zaczął mi się mój pierwszy pełny okres rozliczeniowy, wykorzystałem ok. 330 MB, a w nocy przyszedł mi email, że:

W bieżącym okresie rozliczeniowym wydałes już 29 zł na internet. Od teraz z internetu w kraju korzystasz bezpłatnie na pełnej prędkości do 40,0 GB.

O co chodzi? Nic z tego nie rozumiem, na umowie to troszkę inaczej wygląda. 29 zł jest za 40 GB tak? No to według moich obliczeń wydałem 0,24 zł. Czegoś nie rozumiem? O co chodzi z tym bezpłatnym korzystaniem do 40 GB? Matko jedyna.... Pozdrawiam.

(NJU Internetowy) W bieżącym okresie rozliczeniowym wydałeś już 29 zł na internet (2016-08-17 12:02)

Dobra chyba czaję, mam włączoną usługę 'im dłużej tym lepiej', czyli dopiero po 3 miesiącach będę płacić tyle ile używam tak? Czy tylko jest znoszony ten limit 9 zł?

(NJU Internetowy) W bieżącym okresie rozliczeniowym wydałeś już 29 zł na internet (2016-08-17 20:48)

W nju mobile w sumie jest 10 okresów rozliczeniowych. Rozpoczynają się one odpowiednio 1, 4, 6, 10, 14, 16, 19, 24, 26, 29 dnia miesiąca. Każdy numer abonencki w nju mobile jest przypisany do jednego z tych okresów. Okres rozliczeniowy, do którego został przypisany Twój numer możesz sprawdzić na fakturze.

wpadłes na koniec okresu stąd te info

(NJU Internetowy) W bieżącym okresie rozliczeniowym wydałeś już 29 zł na internet (2016-08-18 14:47)

Wszystko się zgadza, tylko nie zrozumiałeś jak działają pakiety w nju. Za internet płacisz 19 gr / 1 MB, ale po osiągnięciu kwoty 29 (co daje jakieś 152MB) zł dalej rachunek nie wzrasta. Tak działa każda usługa obniżająca koszty w nju - do osiągnięcia kwoty podanej w wybranej usłudze płacisz jak za normalny nju buzz. Usługa im dłużej tym lepiej to osobna sprawa - daje ci zwiększenie ilości danych w wybranym pakiecie po osiągnięciu wymaganego stażu: po 6 miesiącach za 29 zł będziesz miał 80GB (2x więcej) po 12 miesiącach 100 GB (2.5x więcej) i po 24 miesiącach 120 GB (3x więcej). Dodatkowo po 3 miesiącach nie będzie tzw. dociążenia (czyli rachunku minimalnego za 9 zł) więc jeśli wyłączysz kartę na miesiąc, to dostaniesz rachunek na 0 zł, jeśli zużyjesz np. 20 MB to rachunek wyniesie 3,80 zł (20 x 0,19 zł).

odpowiedź

(NJU Internetowy) W bieżącym okresie rozliczeniowym wydałeś już 29 zł na internet | krychu (17.08.2016, 20:48)

W nju mobile w sumie jest 10 okresów rozliczeniowych. Rozpoczynają się one odpowiednio 1, 4, 6, 10, 14, 16, 19, 24, 26, 29 dnia miesiąca. Każdy numer abonencki w nju mobile jest przypisany do jednego z tych okresów. Okres rozliczeniowy, do którego został przypisany Twój numer możesz sprawdzić na fakturze.

wpadłes na koniec okresu stąd te info
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

38 gości i 0 zalogowanych użytkowników