Abonament 29pln

Abonament 29pln (2016-08-11 17:09)

Witam,
Mam abonament za 29pln, tzn: nielimitowane rozmowy komórkowe, sms/mms i internet 13GB. Gdy wchodzę to wychodzi mi, że nie mam sms/mms w pakiecie bo wysłałem 1szt. mms-a i jakieś 0.18gr się pojawiło na niebiesko. Tutaj link do screena: http://wstaw.org/m/2016/08/11/Moje_konto.JPG

Abonament 29pln (2016-08-11 17:46)

to jest odpowiedź na post:

Abonament 29pln | tytus (11.08.2016, 17:09)
Witam,
Mam abonament za 29pln, tzn: nielimitowane rozmowy komórkowe, sms/mms i internet 13GB. Gdy wchodzę to wychodzi mi, że nie mam sms/mms w pakiecie bo wysłałem 1szt. mms-a i jakieś 0.18gr się pojawiło na niebiesko. Tutaj link do screena: http://wstaw.org/m/2016/08/11/Moje_konto.JPG

Po pierwsze coś jest nie tak z wyświetlanymi danymi, bo w usłudze "Wszystko komórkowe" za 29zł jest paczka 10GB, natomiast 13GB jest w usłudze "Jeden na wszystko" za 39zł.
Pewnie od nowego okresu będziesz miał widoczne 10GB, a tymczasem to błąd ale na Twoją korzyść - ja też tak miałem w pierwszym niepełnym okresie.
Jednak pamiętaj, że większa paczka danych to promocja trwająca do końca września, chyba, że przedłużą jak to miało miejsce wcześniej.

W Nju z rachunkiem płacisz zgodnie z cennikiem ale nie więcej niż kwota X, zgodna z aktywną na Twoim koncie usługą obniżającą koszty.
Czyli jeśli masz usługę "Wszystko komórkowe" za 29zł to płacisz za wszystkie połączenia na komórki, SMS/MMS i internet zgodnie z cennikiem, a dopiero po nabiciu łącznie 29zł kolejne połączenia będą gratis.

Abonament 29pln (2016-08-12 16:02)

OK, dzięki, ale o co chodzi z tymi 0.18 groszami? Tam po lewej jest sms/mms 9pln na miesiąc. Coś mi źle włączyli?

Abonament 29pln (2016-08-12 21:07)

OK, dzięki, ale o co chodzi z tymi 0.18 groszami? Tam po lewej jest sms/mms 9pln na miesiąc. Coś mi źle włączyli?

Jeśli masz aktywną usługę "Wszystko komórkowe za 29zł" to prawidłowo powinieneś widzieć tylko 2 paski:
- jeden wspólny pasek do rozmów na komórki, SMS/MMS, internet z limitem 29zł
- drugi pasek na stacjonarki z limitem 10zł.
Zwykle w pierwszym niepełnym okresie paski są wyświetlane z błędami i jest ich więcej ale od nowego okresu powinno być prawidłowo, czyli tylko 2 w/w, więc teraz nie przejmuj się paskami.

Teraz nie pamiętam, czy przypadkiem w pierwszym, niepełnym okresie limit nie miał wartości proporcjonalnej, więc wtedy byłaby to odpowiednio mniejsza kwota ale do dalszego wywodu przyjmuję standardową kwotę 29zł.

Monitoruj sumę opłat i jeśli po nabiciu 29zł wspólnie za komórki, SMS/MMS i internet kolejne połączenia będą nadal płatne to zapewne dostaniesz zawyżoną fakturę i konieczna będzie reklamacja.
Jeśli kolejne połączenia będą gratis to wszystko gra i możesz spać spokojnie :)

Abonament 29pln (2016-08-13 11:41)

Dziękuję, wszystko jasne :)

Abonament 29pln (2016-08-13 13:44)

Ja korzystam też z Nju Dodatkowy, więc w zasadzie zawsze do zapłaty jest co najmniej 29+9=38zł za 2 numery.
Zwykle w pierwszym dniu nowego okresu pobieram jakiś plik z netu, aby od razu nabić sobie górny limit 29zł.
Po odebraniu SMS-a, że od teraz korzystam z darmowych połączeń to kolejne usługi są już gratis.
Dzięki temu jak na dłoni widać w billingu/rachunku szczegółowym dodatkowo płatne połączenia jak np. roaming, połączenia na stacjonarki itp. dla obu numerów.

Abonament 29pln (2016-09-23 14:57)

Mam pytanie. Jeśli mam włączoną usługę "wszystko komórkowe", to te mniejsze progi nie mają znaczenia? To znaczy, że jeśli w danym miesiącu tylko i wyłącznie bym SMSował, to kwota nie zatrzyma się na 9 zł i będzie rosła aż do 29? Też jestem nowy i mam wyświetlone dużo pasków i podane 13 GB zamiast 10. Z góry dziękuję za odpowiedź. 

Abonament 29pln (2016-09-23 15:05)

<span >gregoreo<div >
<div >jesteś nowy. poczekaj jak rozpocznie Ci się normalny nowy okres rozliczeniowy.<div >
<div >nie panikujcie!!!

Abonament 29pln (2016-09-23 15:10)

gregoreo

jesteś nowy. poczekaj jak rozpocznie Ci się normalny nowy okres rozliczeniowy.

nie panikujcie!!!

Potraktuj mnie tak, jakbym miał normalny okres rozliczeniowy. Pytam, czy te mniejsze progi w usłudze "wk" przestają obowiązywać. Np. co w przypadku, gdy będę tylko SMSował. 

odpowiedź

Abonament 29pln | nju_klient (13.08.2016, 13:44)

Ja korzystam też z Nju Dodatkowy, więc w zasadzie zawsze do zapłaty jest co najmniej 29+9=38zł za 2 numery.
Zwykle w pierwszym dniu nowego okresu pobieram jakiś plik z netu, aby od razu nabić sobie górny limit 29zł.
Po odebraniu SMS-a, że od teraz korzystam z darmowych połączeń to kolejne usługi są już gratis.
Dzięki temu jak na dłoni widać w billingu/rachunku szczegółowym dodatkowo płatne połączenia jak np. roaming, połączenia na stacjonarki itp. dla obu numerów.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

162 gości i 0 zalogowanych użytkowników