Przeniesienie numeru, opłaty za numer tymczasowy, co się dzieje z numerem tymczasowym po przeniesnieu numeru właściwego | ~lord_igi (27.04.2016, 19:36)
Witam,
Złożyłem wniosek o przeniesienie numeru od innego operatora. Przyszła umowa od kuriera. Okres wypowiedzenia u dotychczasowego operatora wynosi 1 miesiąc. Wraz z umową otrzymałem "numer tymczasowy" i z tutaj pojawiają się moje wątpliwości:
1) czy do momentu przeniesienia numeru (oferta była na abonament i kończy się 30 kwietnia 2016 r.) od poprzedniego operatora będę musiał płacić za numer tymczasowy, nawet jeśli z niego nie korzystam ? (do momentu przeniesienia numeru mogę przecież korzystać z aktualnego numeru po co więc mi korzystanie z numeru tymczasowego i ponoszenie dodatkowych opłat, skoro wciąż płacę u poprzedniego operatora). Na umowie jest wpisany pakiet taryfowy nju buzz, opłata abonamentowa 0,0; maksymalne dociążenie 9 zł ( i o to dociążenie chodzi);
2) co się stanie z numerem tymczasowym po przeniesieniu aktualnego numer ? (czyli nastąpi ta sytuacja, której oczekuję, mam stary numer w njumobile) czy ten numer tymczasowy sam "wygaśnie", czy będę musiał coś zdezaktywować ?
Pozdrawiam,
Lord_igi