forumnju na kartęusługilejek od 18 marca

lejek od 18 marca

lejek od 18 marca (2016-03-16 15:31)

Czy po wykorzystaniu danych z pakietu jednorazowego 5GB też będzie lejek ?

lejek od 18 marca (2016-03-17 14:43)

A dlaczego miało by nie być? Kupujesz dodatkowy pakiet, po którego wykorzystaniu wracasz do tego co masz standardowo.

lejek od 18 marca (2016-03-17 16:25)

Spotkałem się już z rozwiązaniami, gdzie lejek był tylko w pakietach odnawialnych. Dlatego chcę się dowiedzieć jak jest w nju. Mają tylko jeden pakiet odnawialny 1,5 BG. Jeśli w jednorazowych nie będzie lejka to dla mnie 1,5 GB za mało.

lejek od 18 marca (2016-03-17 21:17)

@rafanes0870

W Nju na kartę i w Nju z rachunkiem po wykorzystaniu pakietu będziesz korzystał ze standardowej oferty, czyli zgodnie z cennikiem i regulaminem Twojej oferty jaką w danej chwili używasz.
Jednak ZTCW to w Nju na kartę nie ma oferty, która standardowo oferuje lejek dlatego po wykorzystaniu pakietu trzeba liczyć się z utratą dodatkowych złotówek za transfer danych poza pakietem.

Natomiast w Nju z rachunkiem są usługi obniżające koszty, gdzie masz pakiet danych i lejek w standardzie i wliczony w cenę usługi np. "Wszystko do komórkowych za 29zł".
W cenie 29zł masz do dyspozycji m.in. 2GB ( w aktualnej promocji na 3 okresy 10GB), gdzie po wykorzystaniu przyznanego pakietu danych masz lejek i spokój, że nie nabijesz sobie rachunku powyżej łącznej kwoty 29zł za internet, połączenia głosowe na komórki, SMS/MMS.

lejek od 18 marca (2016-03-18 20:49)

Wreszcie jest oficjalna informacja na blogu Orange: "Wszystko komórkowe w nju na kartę (10GB), Miesio (3GB), Miesio 19 (3GB), Wszystko komórkowe dziennie (250MB/dzień) i Nju do wszystkich (100MB/dzień) możecie nadal korzystać z internetu za darmo, choć z prędkością 64 kb/s. Oczywiście do końca cyklu usługi." link: lejek w nju na kartę

~rafanes0870

lejek od 18 marca (2016-03-19 10:14)

Nawet nie wiedziałem, że są takie plany ale fajnie, że Nju na kartę idzie z duchem czasu i nie odstaje zbytnio od konkurencji, bo dla mnie lejek to obecnie standard bez którego oferta netu jest mało wartościowa.

Na przyszłość pamiętaj, że oficjalna informacja jest zawsze TYLKO w regulaminie, a nie na blogu.
Z bloga zawsze mogą się wycofać, że to pomyłka itp., a Ciebie w razie reklamacji obowiązuje wyłącznie Regulamin, a nie blog.

Na stronie Nju nie widzę oficjalnego komunikatu ogłaszającego na lewo i prawo, że jest lejek, dlatego póki co operator chyba nie chce się tym specjalnie chwalić.

Na szczęście lejek jest już ujęty w regulaminie:
http://www.njumobile.pl/b/articles/regulaminy/Regulamin-uslugi-Pakiety-internetowe-w-ofercie-nju-na-karte.pdf
i pkt 23 zawiera zasady działania lejka.

No to użytkownicy Nju na kartę do dzieła ;)

lejek od 18 marca (2016-03-19 13:14)

@nju_klient

Dzięki za dodatkowe info. Dziwne, że nie ma tego komunikatu na głównej stronie. Znalazłem go przez google szukając najnowszych ofert z lejkiem na stronie http://www.njumobile.pl/obsluga/komunikaty, link: komunikat nju z lejkiem.
Jest też komunikat o promocyjnej bezpłatnej wymianie sim bez lte na sim z lte. Dla zainteresowanych link: wymiana sim .

lejek od 18 marca (2016-03-19 19:21)

Ogólnie wszystkie wiadomości widać na stronie:
http://www.njumobile.pl/obsluga/komunikaty
można włączyć segregację po dacie, aby zobaczyć te najnowsze.
Szkoda tylko, że ta strona nie jest w prosty sposób dostępna z poziomu strony głównej. Nie wiem, czy to celowe działanie Nju, czy po prostu po macoszemu traktują stronę www Nju.

Co do wymiany karty SIM to były głosy na forum, że po wizycie w salonie Orange pracownicy nic nie wiedzieli o darmowej wymianie, więc warto to wziąć pod uwagę, że może być opór i nie pójdzie to gładko.

lejek od 18 marca (2017-09-19 20:29)

to jest odpowiedź na post:

Nawet nie wiedziałem, że są takie plany ale fajnie, że Nju na kartę idzie z duchem czasu i nie odstaje zbytnio od konkurencji, bo dla mnie lejek to obecnie standard bez którego oferta netu jest mało wartościowa.

Na przyszłość pamiętaj, że oficjalna informacja jest zawsze TYLKO w regulaminie, a nie na blogu.
Z bloga zawsze mogą się wycofać, że to pomyłka itp., a Ciebie w razie reklamacji obowiązuje wyłącznie Regulamin, a nie blog.

Na stronie Nju nie widzę oficjalnego komunikatu ogłaszającego na lewo i prawo, że jest lejek, dlatego póki co operator chyba nie chce się tym specjalnie chwalić.

http://www.njumobile.pl/b/articles/regulaminy/Regulamin-uslugi-Pakiety-internetowe-w-ofercie-nju-na-karte.pdf

lejek od 18 marca (2017-09-19 20:29)

to jest odpowiedź na post:

odpowiedź

lejek od 18 marca | rafanes0870 (16.03.2016, 15:31)

Czy po wykorzystaniu danych z pakietu jednorazowego 5GB też będzie lejek ?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

113 gości i 0 zalogowanych użytkowników