forumnju z rachunkiemofertaW tandemie za 19 zł

W tandemie za 19 zł

W tandemie za 19 zł (2016-02-16 19:40)

Witam,
od dłuższego czasu interesuje się tą ofertą, chciałabym wziąć wspólny abonament z chłopakiem ale obawiam się "haczyków".
Czy faktycznie miesięcznie koszt maksymalny to 38 zł?
Czy jeśli zdecyduje się zerwać umowę za np. 4 miesiące to nie poniosę żadnej odpowiedzialności (naliczona "kara" czy coś w tym stylu)?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź i z góry dziękuje.

~krysiast

W tandemie za 19 zł (2016-02-17 09:24)

Możesz spokojnie wziąć tę ofertę bo jest tak jak napisałaś. Umowę możesz rozwiązać z 30 dniowym wypowiedzeniem. I skoro się interesujesz, to pewnie wiesz, że oba numery muszą być zarejestrowane na jedną osobę. 

W tandemie za 19 zł (2016-02-18 00:42)

Wcześniej: orange na kartę (2szt)
 - w zależności od miesiąca koszt  doładowań za oba numery od 50 do 75zł
Tylko rozmowy i sms/mms bez internetu (do różnych sieci + stacjonarne)

W wakacje bywało i 200zł za oba numery.

Po przejściu do nju: (od września 2015)
mam nju buzz i usługę "wszystko komórkowe za 29zł" + dodatkowy numer.

- mało mam połączeń ze stacjonarnymi więc taka oferta dla mnie była najlepsza.
Jeszcze nie udało mi się "wydzwonić" więcej niż kilka zł na stacjonarne.
Internet 2GB (w tej chwili chyba jest 3 a ponadto do końca kwietnia wszyscy mają w promocji do 10GB limit)

4 miesiące z nju:
najmniejszy rachunek: 38,66zł, największy 96zł ale tylko dlatego że za kilkadziesiąt zł kupione były pakiety transmisji w roamingu. 
Bez pakietów nie było większej faktury niż 53zł (w tym kilka połączeń /SMS na komórki do EU)

Pomijając dodatkowe pakiety: średnio miesięcznie <45zł (w tym internet)
 -więc jest lepiej niż przy orange na kartę. 1 plus dla nju

Samo przeniesienie numerów z Orange na kartę do nju:
 - rewelacyjnie szybko i bezproblemowo. 2 plus dla nju

Obsługa
1. kontakt tel. z BOK, próba wyjaśnienia kilku kwestii drogą e-mail
- moim zdaniem jest dużo gorzej niż w Orange - choć niby to jeden właściel... 1 minus
Nie wiem jak wygląda kontakt z BOK w innych sieciach poza Orange.

2. ustawianie blokad /limitów (np. sms premium) przez www ( porównując do Orange, nie wiem jak u innych) - dość łatwe. 3 plus

Przy przejściu z orange na kartę do nju z rachunkiem:
3 plusy i jeden minus - generalnie  pozytywne wrażenia (niższe opłaty + internet)

Dla mnie jest OK - co nie znaczy że dla innych również :)

[edytowane przez niemamnicka o 00:45 w dniu 2016-02-18]

W tandemie za 19 zł (2016-03-01 14:34)

Ja zaczęłam również korzystać z niu 29zl komórkowe plus nowy nr za 9 zł. I pierwszą faktura przyszła rzeczywiście nieznacznie większą niż dotychczasowe faktury w samej ofercie 29zl. I nie wczytywalam się w szczegóły wyciągu z rozmów. Ale kolejną to już znaczną różnica: ponad 75 zł,gdzie czytam że nr dodatkowy za 9zl i nielimitowane polaczenia, nagle zawiera opłatę 29 za połączenia, więc prawie 40 zł płacę za ten niby nie limitowany abonament ? Nie wiem jak to załatwić i gdzie zapytać o szczegoly bo niu nawet infolinii nie ma. Wszystko niby ok w tej sieci, poza wyjątkami zasięgu w wyjątkowych przypadkach. Ale sama obsługa i pomoc posprzedazowa tra GE dia. Gdzie to zgłosić?

W tandemie za 19 zł (2016-03-01 20:55)

<h4 ><font color="#054153">dagatamara, jak chcesz uzyskać jakieś wyjaśnienie, napisz bardziej zrozumiale.</font></h4>
<font color="#054153">
</font>
<font color="#054153">
</font>

~zig

W tandemie za 19 zł (2016-03-02 13:44)

to jest odpowiedź na post:

W tandemie za 19 zł | dagatamara (01.03.2016, 14:34)
Ja zaczęłam również korzystać z niu 29zl komórkowe plus nowy nr za 9 zł. I pierwszą faktura przyszła rzeczywiście nieznacznie większą niż dotychczasowe faktury w samej ofercie 29zl. I nie wczytywalam się w szczegóły wyciągu z rozmów. Ale kolejną to już znaczną różnica: ponad 75 zł,gdzie czytam że nr dodatkowy za 9zl i nielimitowane polaczenia, nagle zawiera opłatę 29 za połączenia, więc prawie 40 zł płacę za ten niby nie limitowany abonament ? Nie wiem jak to załatwić i gdzie zapytać o szczegoly bo niu nawet infolinii nie ma. Wszystko niby ok w tej sieci, poza wyjątkami zasięgu w wyjątkowych przypadkach. Ale sama obsługa i pomoc posprzedazowa tra GE dia. Gdzie to zgłosić?

Tak opisana sprawa jak to już skomentował zig jest niemożliwa do ogarnięcia przez typowego forumowicza, ale mimo wszystko osobiście znalazłem w niej jakąś logikę ;)
Otóż wcześniej były już na forum przypadki, że po aktywacji Nju Dodatkowy nie działał wspólny limit 29zł dla obu numerów na raz, czyli Nju Dodatkowy był na papierze, a w systemie on nie działał i połączenia z tego numeru były naliczane dodatkowo zawyżając np. dwukrotnie kwotę rachunku.
Być może Twój przypadek to właśnie ten problem.

Napisz reklamację do BOK, po zalogowaniu do swojego konta w zakładce MOJE KONTO - KONTAKT jest formularz kontaktowy.

Co do infolinii to na stronie głównej jest podany numer do BOK *610 albo w pełnej formie 690 610 610, więc nie rozumiem Twojego zarzutu na brak infolinii. Nawet na karcie SIM powinien być zapisany numer do BOK ale chyba w formie skróconej *610.

Zasięg Nju to de facto zasięg Orange, jeśli Tobie nie odpowiada to zmień sieć na inną albo przed zakupem trzeba było pomyśleć o zasięgu i kupić pre-paida za 5zł i sprawdzić jak to działa u Ciebie.

P.S. Najłatwiej szuka się winy u innych ale ciężko jest przyznać się publicznie do własnych błędów i zaniedbań.

[edytowane przez nju_klient o 13:52 w dniu 2016-03-02]

W tandemie za 19 zł (2016-03-05 15:54)

Interesuje mnie oferta dodatkowy numer za 9 zł. Zastanawiam się jednak ile będę płacił, jeżeli za mój numer główny płace jedynie 9 zł bo utrzymuje go tylko dla numeru. 

~chambeau

W tandemie za 19 zł (2016-03-05 20:29)

<b >"chambeau"<br ><b ><font face="OpenSans-Bold, Helvetica, Arial, sans-serif">Ciekawy przypadek, ale są różne fanaberie.</font>
<font face="OpenSans-Bold, Helvetica, Arial, sans-serif">Jak nie będziesz używał też dodatkowego, to zapłacisz 18zł.</font>
<font face="OpenSans-Bold, Helvetica, Arial, sans-serif">Jak będziesz korzystał z dodatkowego, zapłacisz tak samo jakbyś używał głównego zgodnie z taryfą i włączoną usługą .</font>
<font face="OpenSans-Bold, Helvetica, Arial, sans-serif">Wysil się i kliknij na zakładkę OFERTA. Tam jest wszystko dokładnie wyjaśnione.</font>

~zig

odpowiedź

W tandemie za 19 zł | niemamnicka (18.02.2016, 00:42)

Wcześniej: orange na kartę (2szt)
 - w zależności od miesiąca koszt  doładowań za oba numery od 50 do 75zł
Tylko rozmowy i sms/mms bez internetu (do różnych sieci + stacjonarne)

W wakacje bywało i 200zł za oba numery.

Po przejściu do nju: (od września 2015)
mam nju buzz i usługę "wszystko komórkowe za 29zł" + dodatkowy numer.

- mało mam połączeń ze stacjonarnymi więc taka oferta dla mnie była najlepsza.
Jeszcze nie udało mi się "wydzwonić" więcej niż kilka zł na stacjonarne.
Internet 2GB (w tej chwili chyba jest 3 a ponadto do końca kwietnia wszyscy mają w promocji do 10GB limit)

4 miesiące z nju:
najmniejszy rachunek: 38,66zł, największy 96zł ale tylko dlatego że za kilkadziesiąt zł kupione były pakiety transmisji w roamingu. 
Bez pakietów nie było większej faktury niż 53zł (w tym kilka połączeń /SMS na komórki do EU)

Pomijając dodatkowe pakiety: średnio miesięcznie <45zł (w tym internet)
 -więc jest lepiej niż przy orange na kartę. 1 plus dla nju

Samo przeniesienie numerów z Orange na kartę do nju:
 - rewelacyjnie szybko i bezproblemowo. 2 plus dla nju

Obsługa
1. kontakt tel. z BOK, próba wyjaśnienia kilku kwestii drogą e-mail
- moim zdaniem jest dużo gorzej niż w Orange - choć niby to jeden właściel... 1 minus
Nie wiem jak wygląda kontakt z BOK w innych sieciach poza Orange.

2. ustawianie blokad /limitów (np. sms premium) przez www ( porównując do Orange, nie wiem jak u innych) - dość łatwe. 3 plus

Przy przejściu z orange na kartę do nju z rachunkiem:
3 plusy i jeden minus - generalnie  pozytywne wrażenia (niższe opłaty + internet)

Dla mnie jest OK - co nie znaczy że dla innych również :)
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

98 gości i 0 zalogowanych użytkowników