forumnju z rachunkiemofertaDodatkowy numer - pytania

Dodatkowy numer - pytania

Dodatkowy numer - pytania (2015-11-15 18:04)

<span >Witam<div >
<div >Posiadam abonament w nju. Mało korzystam z telefonu nawet nie dobijam do 19 za rozmowy na telefony komórkowe. Dokładam do tego co miesiąc pakiet internetu 350 MB za 5 zł, więc miesięczne rachunki są rzędu 12-15 zł. Chciałbym dołączyć drugi numer(żonę) który na pewno będzie przekraczać 19 zł do komórkowych w związku z powyższym mam kilka pytań:<div >-czy pakiet internetu będzie obejmował dwa numery telefonów?<div >-czy numer główny musi "nagadać minut" do 19 zł czy może to zrobić dołączony numer

~mirag

Dodatkowy numer - pytania (2015-11-16 16:43)

Pakiet danych będzie do podziału na oba numery a minuty płatne do kwoty 19 zł naliczane są także z dwóch nr.

Dodatkowy numer - pytania (2015-11-16 23:05)

Z tego co piszesz to będziesz miał 19zł za komórki + 5zł 350MB netu + 9zł Nju Dodatkowy = 33zł + ewentualny dodatkowy koszt SMS/MMS + ewentualne stacjonarki + dodatkowy internet powyżej pakietu 350 MB.

Pakiet netu jest do dyspozycji na dwa numery ale nie ma w nim lejka, czyli po wykorzystaniu pakietu 350 MB będziesz płacił zgodnie z cennikiem 2grosze/100KB (0.19zł/MB), więc łatwo można sobie nabić dodatkowe 19zł za transfer danych, dlatego z 33zł może zrobić się 52zł.

Limity nabijają oba numery wspólnie, dlatego limity może nabić tylko numer główny albo tylko numer dodatkowy albo każdy z nich po trochu, więc o nic się nie martwisz tylko korzystasz z telefonu, a jak zostanie osiągnięty dany limit to kolejne usługi będą gratis, zgodnie z wybraną przez Ciebie ofertą.

W tym wypadku polecam wariant wszystko do komórkowych za 29zł, wtedy za 29zł + 9zł Nju Dodatkowy, czyli sumarycznie za 38zł (o 5zł więcej niż obecny wariant) będziesz miał nolimit na komórki, na SMS/MMS i 2 GB z lejkiem + ewentualnie koszt stacjonarek, czyli będziesz miał święty spokój.

[edytowane przez nju_klient o 23:06 w dniu 2015-11-16]

Dodatkowy numer - pytania (2015-11-18 16:45)

Dzięki wielkie za wyjaśnienie :) 

<span >

<span >Tym sposobem t-mob.. straci kolejnego klienta na rzecz nju. Pozostanę jednak przy moim oszczędnym wariancie bo w domu, pracy, u mamy jak i u teściowej mam wi-fi ;) a pakiet internetu to tylko po to żeby zarządzać kontem bankowym no i stosować Vibera zamiast smsów. Pozdro!

~mirag

Dodatkowy numer - pytania (2015-11-19 00:57)

tylko pamiętaj, że transfer danych może zużyć żona/dziecko świadomie bądź nie, a za wspomniane dodatkowe 5zł/mc masz 2GB zamiast 350MB, gdzie po wykorzystaniu 2GB masz lejek bez dodatkowych opłat i dodatkowo masz "darmowe" SMS/MMSy.

Osobiście wolę dopłacać 5zł/mc za komfort luzu niż zastanawiać się, czy użytkownik numeru dodatkowego przypadkiem nie przekroczył limitu danych, zwłaszcza jeśli nie jest tak kumaty jak ja w te klocki ;)
Ponadto czasem używam telefonu jako routera do lapka/tabletu, albo "na chwilę" przekładam kartę do routera LTE, a wtedy nie chcę się zastanawiać ile danych zużyłem i modlić się, aby nie wykorzystać 100MB ponad pakiet, bo wtedy dodatkowe 19zł do rachunku za net murowane.

Jeśli jesteś pewny siebie i swojej żony, że przypadkiem nie przekroczycie razem 350MB to możesz oszczędzać te 5zł/mc :)

odpowiedź

Dodatkowy numer - pytania | ~mirag (15.11.2015, 18:04)

<span >Witam<div >
<div >Posiadam abonament w nju. Mało korzystam z telefonu nawet nie dobijam do 19 za rozmowy na telefony komórkowe. Dokładam do tego co miesiąc pakiet internetu 350 MB za 5 zł, więc miesięczne rachunki są rzędu 12-15 zł. Chciałbym dołączyć drugi numer(żonę) który na pewno będzie przekraczać 19 zł do komórkowych w związku z powyższym mam kilka pytań:<div >-czy pakiet internetu będzie obejmował dwa numery telefonów?<div >-czy numer główny musi "nagadać minut" do 19 zł czy może to zrobić dołączony numer

wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

36 gości i 1 zalogowanych użytkowników