forumnju z rachunkiemofertaDodatkowy numer - pytania

Dodatkowy numer - pytania

Dodatkowy numer - pytania (2015-11-15 18:04)

<span >Witam<div >
<div >Posiadam abonament w nju. Mało korzystam z telefonu nawet nie dobijam do 19 za rozmowy na telefony komórkowe. Dokładam do tego co miesiąc pakiet internetu 350 MB za 5 zł, więc miesięczne rachunki są rzędu 12-15 zł. Chciałbym dołączyć drugi numer(żonę) który na pewno będzie przekraczać 19 zł do komórkowych w związku z powyższym mam kilka pytań:<div >-czy pakiet internetu będzie obejmował dwa numery telefonów?<div >-czy numer główny musi "nagadać minut" do 19 zł czy może to zrobić dołączony numer

~mirag

Dodatkowy numer - pytania (2015-11-16 16:43)

Pakiet danych będzie do podziału na oba numery a minuty płatne do kwoty 19 zł naliczane są także z dwóch nr.

Dodatkowy numer - pytania (2015-11-16 23:05)

Z tego co piszesz to będziesz miał 19zł za komórki + 5zł 350MB netu + 9zł Nju Dodatkowy = 33zł + ewentualny dodatkowy koszt SMS/MMS + ewentualne stacjonarki + dodatkowy internet powyżej pakietu 350 MB.

Pakiet netu jest do dyspozycji na dwa numery ale nie ma w nim lejka, czyli po wykorzystaniu pakietu 350 MB będziesz płacił zgodnie z cennikiem 2grosze/100KB (0.19zł/MB), więc łatwo można sobie nabić dodatkowe 19zł za transfer danych, dlatego z 33zł może zrobić się 52zł.

Limity nabijają oba numery wspólnie, dlatego limity może nabić tylko numer główny albo tylko numer dodatkowy albo każdy z nich po trochu, więc o nic się nie martwisz tylko korzystasz z telefonu, a jak zostanie osiągnięty dany limit to kolejne usługi będą gratis, zgodnie z wybraną przez Ciebie ofertą.

W tym wypadku polecam wariant wszystko do komórkowych za 29zł, wtedy za 29zł + 9zł Nju Dodatkowy, czyli sumarycznie za 38zł (o 5zł więcej niż obecny wariant) będziesz miał nolimit na komórki, na SMS/MMS i 2 GB z lejkiem + ewentualnie koszt stacjonarek, czyli będziesz miał święty spokój.

[edytowane przez nju_klient o 23:06 w dniu 2015-11-16]

Dodatkowy numer - pytania (2015-11-18 16:45)

Dzięki wielkie za wyjaśnienie :) 

<span >

<span >Tym sposobem t-mob.. straci kolejnego klienta na rzecz nju. Pozostanę jednak przy moim oszczędnym wariancie bo w domu, pracy, u mamy jak i u teściowej mam wi-fi ;) a pakiet internetu to tylko po to żeby zarządzać kontem bankowym no i stosować Vibera zamiast smsów. Pozdro!

~mirag

Dodatkowy numer - pytania (2015-11-19 00:57)

tylko pamiętaj, że transfer danych może zużyć żona/dziecko świadomie bądź nie, a za wspomniane dodatkowe 5zł/mc masz 2GB zamiast 350MB, gdzie po wykorzystaniu 2GB masz lejek bez dodatkowych opłat i dodatkowo masz "darmowe" SMS/MMSy.

Osobiście wolę dopłacać 5zł/mc za komfort luzu niż zastanawiać się, czy użytkownik numeru dodatkowego przypadkiem nie przekroczył limitu danych, zwłaszcza jeśli nie jest tak kumaty jak ja w te klocki ;)
Ponadto czasem używam telefonu jako routera do lapka/tabletu, albo "na chwilę" przekładam kartę do routera LTE, a wtedy nie chcę się zastanawiać ile danych zużyłem i modlić się, aby nie wykorzystać 100MB ponad pakiet, bo wtedy dodatkowe 19zł do rachunku za net murowane.

Jeśli jesteś pewny siebie i swojej żony, że przypadkiem nie przekroczycie razem 350MB to możesz oszczędzać te 5zł/mc :)

odpowiedź

Dodatkowy numer - pytania | nju_klient (19.11.2015, 00:57)

tylko pamiętaj, że transfer danych może zużyć żona/dziecko świadomie bądź nie, a za wspomniane dodatkowe 5zł/mc masz 2GB zamiast 350MB, gdzie po wykorzystaniu 2GB masz lejek bez dodatkowych opłat i dodatkowo masz "darmowe" SMS/MMSy.

Osobiście wolę dopłacać 5zł/mc za komfort luzu niż zastanawiać się, czy użytkownik numeru dodatkowego przypadkiem nie przekroczył limitu danych, zwłaszcza jeśli nie jest tak kumaty jak ja w te klocki ;)
Ponadto czasem używam telefonu jako routera do lapka/tabletu, albo "na chwilę" przekładam kartę do routera LTE, a wtedy nie chcę się zastanawiać ile danych zużyłem i modlić się, aby nie wykorzystać 100MB ponad pakiet, bo wtedy dodatkowe 19zł do rachunku za net murowane.

Jeśli jesteś pewny siebie i swojej żony, że przypadkiem nie przekroczycie razem 350MB to możesz oszczędzać te 5zł/mc :)
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

35 gości i 0 zalogowanych użytkowników