forumnju z rachunkiemusługiProblem z kartą SIM

Problem z kartą SIM

Problem z kartą SIM (2015-09-09 15:02)

Witam.
Mam pytanie odnośnie karty SIM. Otóż chodzi o to że od jakiegoś czasu nie ma możliwości korzystania z internetu. Znaczy można korzystać, ale tylko przy pomocy EDGE, sieci UMTS nawet nie łapie, co jest uciążliwie. Karta sprawdzana na innym telefonie i był ten sam problem (chyba że to NJU coś sknociło z moim numerem). I pytanie moje jest takie, czy jeśli zamówię nową kartę SIM, to będę musiał za nią płacić, czy otrzymam ją za darmo ?
Dzięki za pomoc :)

Problem z kartą SIM (2015-09-09 15:17)

<a href="http://www.njumobile.pl/obsluga/formalnosci,wymiana-karty-sim">http://www.njumobile.pl/obsluga/formalnosci,wymiana-karty-sim 
Poczytaj to. Pewnie masz "stary" typ karty SIM.

Problem z kartą SIM (2015-09-09 16:33)

Mam kartę która nie obsługuje LTE, ale UMTS obsługuje i po prostu UMTS przestał działać, w takim wypadku nie będę musiał płacić za kartę ?
Na dobrą sprawę LTE do szczęścia mi nie jest potrzebne, ale UMTS, jak najbardziej się przydaje.

[edytowane przez sienki o 16:34 w dniu 2015-09-09]

Problem z kartą SIM (2015-09-09 21:02)

Złóż reklamację, 3G na starych kartach musi działać, ewentualnie nie będzie obsługiwać LTE.
Jak działało wcześniej a potem przestało to tym bardziej należy się reklamacja.

Jeśli chciałbyś nową kartę pod kątem LTE to wymiana będzie płatna 25zł, ewentualnie jak miałaby być gratis to wiąże się to z przejściem do innej sieci i ponowny powrót do Nju ale wtedy tracisz staż jeśli korzystasz z Nju z rachunkiem i usługi "Im dłużej, tym lepiej".

odpowiedź

Problem z kartą SIM | sienki (09.09.2015, 16:33)

Mam kartę która nie obsługuje LTE, ale UMTS obsługuje i po prostu UMTS przestał działać, w takim wypadku nie będę musiał płacić za kartę ?
Na dobrą sprawę LTE do szczęścia mi nie jest potrzebne, ale UMTS, jak najbardziej się przydaje.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

65 gości i 0 zalogowanych użytkowników