Zbyt niska faktura?

Zbyt niska faktura? (2015-08-04 08:55)

Przeniosłam numer do nju i tak się ułożył mój okres rozliczeniowy, że pierwsza faktura przyszła za de facto jeden dzień użytkowania. Faktura opiewała na zastraszającą kwotę... 14 groszy (1 sms + 1 krótka rozmowa). Przyznam, że mnie to zaskoczyło, bo opłata minimalna miała wynosić 9zł... Nie chciałabym, żeby ponaliczali mi jakieś zabójcze odsetki za to.

~jolek

Zbyt niska faktura? (2015-08-04 12:29)

Pierwszy, niepełny okres rozliczeniowy ma opłatę minimalną 9zł przeliczaną proporcjonalnie.
Jeśli okres rozliczeniowy ma 31 dni to za jeden dzień wyjdzie 29 groszy ale system nju coś nie działa i ten niepełny okres nie ma chyba prawidłowo naliczanej kwoty minimalnej. Dopiero w kolejnych, pełnych okresach będziesz miała doliczenie do 9zł jeśli za usługi nabijesz sobie mniejszy rachunek.

[edytowane przez nju_klient o 12:29 w dniu 2015-08-04]

Zbyt niska faktura? (2015-08-04 13:32)

Po co zglaszac za niska fakture, ciesz sie ze jest mniej niz powinnes xaplacic.

~golababa666

Zbyt niska faktura? (2015-08-04 16:34)

Nie musisz się stresować. Żadnych odsetek nie będzie ;) Tak często rozlicza pierwszy rachunek. Mój tez był na "poważną" kwotę 0,81 gr.

Zbyt niska faktura? (2015-08-04 17:41)

Za dużo się nasłuchałam opowieści o tym, jak to ludziom 1 grosz odsetek narósł do jakichś grubych milionów długów, więc wolałam dmuchać na zimne niż się obudzić z ręką w nocniku :). Dziękuję za pomoc :)

~jolek

odpowiedź

Zbyt niska faktura? | ~jolek (04.08.2015, 17:41)

Za dużo się nasłuchałam opowieści o tym, jak to ludziom 1 grosz odsetek narósł do jakichś grubych milionów długów, więc wolałam dmuchać na zimne niż się obudzić z ręką w nocniku :). Dziękuję za pomoc :)
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

23 gości i 1 zalogowanych użytkowników