forumnju z rachunkiemofertaOd kiedy numer dodatkowy jest aktywny

Od kiedy numer dodatkowy jest aktywny

Od kiedy numer dodatkowy jest aktywny (2015-07-29 20:42)

Przeniosłem numer z nju na kartę jako numer dodatkowy. Dziś był kurier i podpisałem umowę o numer dodatkowy. Na numer dodatkowy nadal można się dzodzwonic,  ale nie można  z niego dzwonić czy wysyłać sms. Czy ktoś wie kiedy numer dodatkowy będzie w pełni aktywny? Jakieś doświadczenia? 

~jej

Od kiedy numer dodatkowy jest aktywny (2015-07-29 23:16)

Po odebraniu przesyłki od kuriera aktywowałem Nju dodatkowy samodzielnie przez stronę:
https://www.njumobile.pl/aktywacja
Numer zaczął działać w taryfie docelowej w ciągu kilku minut po aktywacji przez internet.

Od kiedy numer dodatkowy jest aktywny (2015-07-30 07:40)

Chyba nie powinno być aktywacji - bo mój numer dodatkowy - to wcześniej był aktywny numer na kartę w nju mobile.

Zresztą a przesyłce ani w mejlu nie było żadnych danych które umożliwiłyby aktywację. Była tylko umowa i cennik.

Mój numer d0odatkowy działał, logowałem się na niego normalnie w portalu njumobile.

A teraz można na niego dzwonić (odbierać), ale nie można z niego dzwonić Poza tym jak próbuje się zalogować na stronie www dostaje komunikat "niestety Twój kontrakt nie jest aktywny"

Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto przenosił na numer dodatkowy wcześniej istniejący w nju mobile numer na kartę - czyli dokładnie w takiej samej sytuacji jak ja ?

Od kiedy numer dodatkowy jest aktywny (2015-07-30 09:32)

Dobra odpowiem sobie sam - dla przyszłych pokoleń pytających. Aktywacji nie ma. Teraz dostałem sms że nastąpiło przejście i wszystko działa. Trwało to od podpisania umowy o numer dodatkowy około 22 godzin.

Od kiedy numer dodatkowy jest aktywny (2015-07-30 17:21)

Pytałeś o doświadczenia to podałem swoje ale fakt, nie doprecyzowałem, że chodziło o numer przenoszony z innej sieci.

W przypadku numeru w nju na kartę to faktycznie nie ma czego aktywować, bo numer jest już aktywny. Natomiast trzeba poczekać, aż obsługa Nju "przełączy wajchę", choć jak dla mnie czekanie 22 godziny od podpisania umowy to trochę długo. Ja bym oczekiwał, że tego samego dnia będzie działać.

Choć z drugiej strony mam doświadczenia z przechodzeniem z pre-paida Orange do Nju i na 2 przypadki to w obu były jakieś problemy z poprawnym działaniem systemu np. niby numer już był w Nju, a system nadal traktował go jak Orange i dawał bonusy za doładowania jak w Orange, nie działała promocja nju po wieki itp., co wymagało zgłoszenia technicznego.

odpowiedź

Od kiedy numer dodatkowy jest aktywny | ~jej (29.07.2015, 20:42)

Przeniosłem numer z nju na kartę jako numer dodatkowy. Dziś był kurier i podpisałem umowę o numer dodatkowy. Na numer dodatkowy nadal można się dzodzwonic,  ale nie można  z niego dzwonić czy wysyłać sms. Czy ktoś wie kiedy numer dodatkowy będzie w pełni aktywny? Jakieś doświadczenia? 
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

104 gości i 0 zalogowanych użytkowników