forumnju na kartęofertaWażność konta PoWieki

Ważność konta PoWieki

Ważność konta PoWieki (2015-06-09 21:38)

Dzień dobry!

Postaram się szybko i zwięźle opisać swoje pytanie.
Niedawno przeniosłem numer z taryfy Orange na Nju. Wszystko odbyło się bezboleśnie.
Zasiliłem konto kwotą 25 zł. Problem polega na tym, że w ramach promocji "Po wieki", której nie trzeba aktywować, włączajacą się po zasileniu konta mam ustawione następujące ważności konta, zamiast obiecanych 6 miesięcy jak w regulaminie

http://i.imgur.com/8Okr01r.png

Ważność konta PoWieki (2015-06-12 16:51)

Miałem kiedyś to samo i dopiero przy okazji jeden konsultant był na tyle kumaty, że przełączył "wajchę" i zmieniło się na bezterminowo, a wcześniejsze kilkukrotne reklamacje, nawet przesyłanie zrzutów ekranu, że nie mam w panelu bezterminowo kończyło się szablonową odpowiedzią, że u nich jest wszystko OK i w systemie jest ustawione bezterminowo.

Może teraz w większości konsultanci są kumaci i wiedzą co mają zrobić ale nie liczyłbym na to, choć jakaś nadzieja jest ;)

Ważność konta PoWieki (2015-08-03 16:19)

mam pytanie do "konta po wieki" jeśli zasile konto kartą 30 zł to ta kwota będzie wazna po wieki czy tylko odbieranie?

~luk2525

Ważność konta PoWieki (2015-08-04 12:22)

@luk2525

Promocja po wieki aktywuje się przy doładowaniu dowolną kwotą.

Należy pamiętać, że po 6 miesiącach operator wysyła SMS i trzeba potwierdzić dalszą chęć korzystania z nju inaczej numer zostanie deaktywowany.
Osobiście zamiast czekać na SMS preferuję doładowywanie konta najpóźniej co 6 miesięcy np. po 5zł, aby mieć pewność, że numer będzie "wiecznie" aktywny.

Krótko mówiąc nie możesz doładować konta za 30zł i włożyć kartę SIM do szuflady, bo po 6 miesiącach dostaniesz SMS-a i jeśli nie odpiszesz na tę eskę to numer i kasa przepadnie.

odpowiedź

Ważność konta PoWieki | ~luk2525 (03.08.2015, 16:19)

mam pytanie do "konta po wieki" jeśli zasile konto kartą 30 zł to ta kwota będzie wazna po wieki czy tylko odbieranie?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

52 gości i 0 zalogowanych użytkowników