forumnju z rachunkiemofertaNJU dodatkowy za 9zł

NJU dodatkowy za 9zł

NJU dodatkowy za 9zł (2015-05-31 17:52)

Mam obecnie ofertę nju buzz. Chciałbym zapytać jak będą wyglądały opłaty i możliwości jeśli przeniosę jeden numer. Obecnie płacę około 20 zł 19zł za rozmowy do komórkowych i zawsze kilka SMS-ów. Pytanie jak będą wyglądały opłaty z dodatkowym numerem (mój rachunek + 9zł???) i jakie będę miał możliwości jeśli chodzi o internet czy będę dodatkowo płaci. Co jeśli ja będę dzwonił a dodatkowy numer SMS-ował??? Co jeśli numer główny będzie miał tylko 10zł opłat a drugi numer będzie dzwonił i korzystał z internetu na maxa??

NJU dodatkowy za 9zł (2015-06-01 18:50)

Oba numery korzystają ze wspólnego limitu, czyli będą Twoje koszty + koszty drugiego numeru jeśli będą dodatkowe + 9zł za nju dodatkowy.

Np. jeśli oba numery będą dzwonić tylko na komórki to gdy oboje wspólnie nabijecie 19zł to pozostałe połączenia będą gratis, czyli rachunek za dwa numery wyniesie 19zł za komórki + 9zł za nju dodatkowy = 28zł.

Jeśli Ty będziesz dzwonił tylko na komórki, drugi numer tylko na stacjonarki + SMS to zapłacisz 19zł za siebie jeśli nabijesz min. 100 min + 10zł za stacjonarki drugiego numeru jeśli nabije min. 53 min + 9zł za SMS jeśli wyśle min. 100 SMS + 9zł za nju dodatkowy = razem 47zł. Jeśli będzie mniej tych minut i SMSów to rachunek będzie proporcjonalnie mniejszy.

Jeśli myślisz o internecie to warto rozważyć "Jeden na wszystko" za 39zł + 9zł nju dodatkowy = 48zł. Limit 2GB jest wspólny dla obu numerów, więc kto pierwszy ten lepszy ale potem jest lejek, więc nie ma ryzyka, że nabijesz sobie dodatkowe koszty za transfer danych.

NJU dodatkowy za 9zł (2015-06-02 16:33)

<span >Czy dobrze rozumiem, że opłata za 9 zł za NJU dodatkowy to tylko opłata za usługę i nie wynikają z niej jakiekolwiek minuty na dodatkowym numerze? Np. na numerze głównym wykorzystam 40 min. (za 7,60 zł) a na dodatkowym 10 min (za 1,90 zł) to zapłacę 18 zł?<div >
<div >Jeśli na głównym numerze wykorzystam 0 minut a na dodatkowym 56 minut (za 10,64 zł) to zapłacę w sumie to 10,64 zł za rozmowy i 9 zł za numer dodatkowy? Zgadza się?

NJU dodatkowy za 9zł (2015-06-02 18:56)

@nrt846
dokładnie tak jak piszesz, płacisz dodatkowo 9zł na usługę nju dodatkowy, dzięki czemu masz 2 numery podpięte do jednego konta billingowe w taryfie nju buzz.

W pierwszym przykładzie zapłacisz 7,60zł za połączenia na pierwszym numerze + 1,90zł za połączenia na drugim numerze (razem 9,50zł za połączenia na obu numerach) + 9zł za usługę nju dodatkowy = 18,50zł

W drugim przykładzie rachunek wyniesie 19,64zł.

Analogicznie jeśli na obu numerach w danym okresie rozliczeniowym nie wykonałbyś żadnego płatnego połączenia to i tak zapłacisz 18zl, bo 9zł kwoty minimalnej w nju buzz + 9zł za usługę nju dodatkowy.

NJU dodatkowy za 9zł (2015-06-08 15:21)

Mam ofertę nju dodatkowy i na rachunku było napisane 19 zł + 9zł za dodatkowy numer a rachunek przyszedł mi 38 zł i nie wiem dlaczego

post został zablokowany przez moderatora

Przyczyna blokady:wymagana akceptacja treści odpowiedzi przez moderatora

~supernick

NJU dodatkowy za 9zł (2015-06-12 17:07)

@gość1433769665848
też nie wiem dlaczego masz taki rachunek ale masz napisane w załączniku do faktury za co naliczyli opłaty.
Przeczytaj uważnie, jeśli uważasz, że to błąd to pisz reklamację, jeśli jest OK to płacz i płać ;)

odpowiedź

NJU dodatkowy za 9zł | nju_klient (12.06.2015, 17:07)

@gość1433769665848
też nie wiem dlaczego masz taki rachunek ale masz napisane w załączniku do faktury za co naliczyli opłaty.
Przeczytaj uważnie, jeśli uważasz, że to błąd to pisz reklamację, jeśli jest OK to płacz i płać ;)
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

46 gości i 0 zalogowanych użytkowników