forumstrona www, moje kontostronaZamiana Orange Światłowód na Nju Światłowód

Zamiana Orange Światłowód na Nju Światłowód

Zamiana Orange Światłowód na Nju Światłowód (2025-04-12 14:39)

Witam, 

Moja sytuacja kształtuje się następująco: obecnie posiadam światłowód w Orange w mieszkaniu w budynku wielorodzinnym i chciałbym zamiast niego założyć NJU Światłowód. 

Problem polega na tym, że nie jestem w stanie zamówić usługi na swój lokal - strona NJU twierdzi, że usługa nie jest dostępna pod danym adresem. Jednak jeśli wpiszę dowolne inne mieszkanie w tym samym budynku to usługa jest dostępna. Rozumiem, że skoro NJU korzysta z infrastruktury Orange to aktualny abonament w Orange najwidoczniej 'blokuje' moją linię (mimo, że w Orange jestem już na wypowiedzianej umowie). 

Czy ktoś może potwierdzić, że faktycznie muszę czekać z zamówieniem NJU aż usługa w Orange zostanie fizycznie odłączona? I czy ewentualnie odbywa się to dokładnie w ostatni dzień świadczenia usługi czy później? 

To by znaczyło, że na kilka/kilkanaście dni zostanę bez internetu i wolałbym tego uniknąć.

~darek

Zamiana Orange Światłowód na Nju Światłowód (2025-04-13 10:20)

Witam
Z tego co mi wiadomo, w jednym lokalu nie można mieć dwóch usług stacjonarnych Orange. Trzeba pierwszą zakończyć, rozwiązać umowę, zdać sprzęt itd. a dopiero potem zamówić drugą. Kilka dni przerwy jest raczej nieuniknione.
Proponuję przeczytać wątek tutaj, temat chyba był już poruszany. Ewentualnie dopytać:
https://forum.satkurier.pl/topic/59244-nju-%C5%9Bwiat%C5%82ow%C3%B3d-opinia-og%C3%B3lna/

EDIT. Było tutaj, co prawda z Neostrady, myślę z Orange Światłowod jest podobnie:
https://forum.satkurier.pl/topic/59244-nju-%C5%9Bwiat%C5%82ow%C3%B3d-opinia-og%C3%B3lna/#findComment-2022087

[edytowane przez stanley99 o 10:30 w dniu 2025-04-13]

Zamiana Orange Światłowód na Nju Światłowód (wczoraj, 09:46)

<span >Dzięki!

Poczytałem trochę i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że faktycznie czeka mnie kilka dni internetu mobilnego. Chciałem takiej sytuacji uniknąć, ale to nie koniec świata. ;)

Jako, że nie znalazłem nigdzie ile dokładnie trwa takie 'uwalnianie' linii (czy tam portu czy jak oni to tam w tym poście nazwali) w takim przypadku jak mój (Orange Światłowód -> NJU Światłowód), to po wszystkim postaram się tu wrócić i dać Wam update.  Może komuś się przyda. <span >Ale pewnie faktycznie będzie tak samo jak z tą Neostradą.
<span >

<span >Dzięki jeszcze raz.

~darek

Zamiana Orange Światłowód na Nju Światłowód (wczoraj, 19:31)

Na pewno każda opinia będzie cenna i przydatna. Powodzenia w zmaganiu z molochem ;-)

odpowiedź

Zamiana Orange Światłowód na Nju Światłowód | ~darek (12.04.2025, 14:39)

Witam, 

Moja sytuacja kształtuje się następująco: obecnie posiadam światłowód w Orange w mieszkaniu w budynku wielorodzinnym i chciałbym zamiast niego założyć NJU Światłowód. 

Problem polega na tym, że nie jestem w stanie zamówić usługi na swój lokal - strona NJU twierdzi, że usługa nie jest dostępna pod danym adresem. Jednak jeśli wpiszę dowolne inne mieszkanie w tym samym budynku to usługa jest dostępna. Rozumiem, że skoro NJU korzysta z infrastruktury Orange to aktualny abonament w Orange najwidoczniej 'blokuje' moją linię (mimo, że w Orange jestem już na wypowiedzianej umowie). 

Czy ktoś może potwierdzić, że faktycznie muszę czekać z zamówieniem NJU aż usługa w Orange zostanie fizycznie odłączona? I czy ewentualnie odbywa się to dokładnie w ostatni dzień świadczenia usługi czy później? 

To by znaczyło, że na kilka/kilkanaście dni zostanę bez internetu i wolałbym tego uniknąć.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

13 gości i 0 zalogowanych użytkowników