forumnju z rachunkiemofertanju światłowód - brak oferty za 39 zł w mojej lokalizacji

nju światłowód - brak oferty za 39 zł w mojej lokalizacji

nju światłowód - brak oferty za 39 zł w mojej lokalizacji (2024-06-18 18:40)

Witam 
Chcę skorzystać z oferty nju światłowód za 39 zł, jednak gdy wpisuje adres w wyszukiwarce na stronie nju pojawia mi się tylko opcja za 49 zł. 
Orientuje się ktoś dlaczego tak się dzieje?

~jacpot

nju światłowód - brak oferty za 39 zł w mojej lokalizacji (2024-06-20 22:57)

<span id="docs-internal-guid-f54208cb-7fff-d7f0-d54c-f52ed2c9b186">U mnie  jest tak samo, dostępna tylko opcja 300Mb/s za 49zł. Moje przypuszczenie: tak jest w lokalizacjach, gdzie usługa jest świadczona na światłowodzie innego operatora. Wówczas w ?dużym? Orange Światłowód jest pobierana dodatkowa opłata 5zł/mc. W Nju gdzie taryfy są maksymalnie uproszczone  takiej opłaty nie ma, ale może w takich lokalizacjach rekompensują sobie dostępnością tylko droższej opcji. Oczywiście gdybam, jak jest naprawdę tego nie wiem.
W każdym razie zdecydowałem się na te 49zł, bo i tak długo czekałem na dostępność Nju, chociaż Orange w mojej lokalizacji był dostępny od dawna. Gdybym się ?skusił? na Orange Światłowód, za 300Mb płaciłbym około 30zł więcej, a usługa pod względem technicznym praktycznie taka sama jak w Nju.
Swoje zmagania opisałem w wątku:
Jak skutecznie zamówić zainstalować Nju Światłowód? W lokalizacji jest Orange Światłowód

[edytowane przez stanley99 o 23:00 w dniu 2024-06-20]

nju światłowód - brak oferty za 39 zł w mojej lokalizacji (2024-07-14 01:06)

Tylko na jednym rodzaju łącz są 2 oferty, na drugim jest jedna, na pozostałych nju ftth nie ma.

~pit

nju światłowód - brak oferty za 39 zł w mojej lokalizacji (2024-07-19 10:03)

Kilka dni temu rozmawiałem z infolinią w innej sprawie, ale przy okazji zapytałem o prędkości. Potwierdziły się moje przypuszczenia. Dwie prędkości są świadczone tam gdzie jest światłowód Orange. Na światłowodach innych operatorów jest dostępne tylko 300Mbit/s za 49zł.

odpowiedź

nju światłowód - brak oferty za 39 zł w mojej lokalizacji | ~jacpot (18.06.2024, 18:40)

Witam 
Chcę skorzystać z oferty nju światłowód za 39 zł, jednak gdy wpisuje adres w wyszukiwarce na stronie nju pojawia mi się tylko opcja za 49 zł. 
Orientuje się ktoś dlaczego tak się dzieje?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

137 gości i 0 zalogowanych użytkowników

Komunikat o cookies