forumnju z rachunkiemofertaPolecenie zapłaty

Polecenie zapłaty

Polecenie zapłaty (2014-01-29 20:05)

Mam następujący problem: używam taryfy 'nju z rachunkiem' i chciałbym dowiedzieć się, kiedy i w jaki sposób nju realizuje płatność za fakturę. Może wyjaśnię to na konkretnym przykładzie:

-mój okres rozliczeniowy kończy się dnia 23.01
-24.01 otrzymuję fakturę z terminem płatności 7.02
-jednocześnie naliczona zostaje rata odsetkowa w wysokości 0,01 zł
-obie płatności mają status 'niezapłacona' na liście faktur
-polecenie zapłaty zostało zlecone w Banku Spółdzielczym

Czy nju dopiero pobierze z mojego konta należną kwotę, czy taka wiadomość oznacza, że np. bank nie obsługuje polecenia zapłaty, czy może problem w ogóle jest gdzie indziej? Bieżąca forma płatności ustawiona jest jako: DD - Polecenie zapłaty.

Jest to mój pierwszy rachunek po zmianie formy płatności. Wcześniej płatności były realizowane zwykłym przelewem i problem nie występował.

Proszę o porady.

odpowiedź została zgłoszona do moderacji

Polecenie zapłaty (2014-02-26 22:57)

też chciałbym się dowiedzieć coś na ten temat .....

post został zablokowany przez moderatora

Przyczyna blokady:wymagana akceptacja treści odpowiedzi przez moderatora

~gośc

post został zablokowany przez moderatora

Przyczyna blokady:wymagana akceptacja treści odpowiedzi przez moderatora

~omm

Polecenie zapłaty (2016-10-28 10:19)

Też mam te problem, ponadto odstąpienie od polecenia zapłaty jest bardzo utrudnione - włączenie tego, to było tylko kliknięcie, odstąpienie powinno być tak samo proste, ale po do, skoro na takich grosikach od milionów klientów można sporo zarobić?

Polecenie zapłaty (2017-03-09 10:34)

Mam ten sam problem. W tym wątku widać, że jest nas więcej, a odpowiedzi brak. Przy czym muszę zaznaczyć, że wysłałam zlecenie pocztą i potwierdzenie uruchomienia z nju otrzymałam.

Polecenie zapłaty (2020-10-01 21:40)

Nju mobile wysyła mi e-maile o niezapłaconej fakturze mimo, że w panelu mam napisane: "bieżąca forma płatności: DD - Polecenie zapłaty" czym jest DD i o co tu chodzi? Czy to znaczy, że nie będą pobierać mi z konta tych środków?

Polecenie zapłaty (2020-10-02 08:31)

Hej :) Będą pod warunkiem, że będą środki na rachunku bankowym. Sprawdź dokładnie kiedy zostało uruchomione Polecenie zapłaty (przychodzi wówczas SMS) i kiedy została wystawiona faktura. Jeżeli faktura została wystawiona przed uruchomieniem polecenia zapłaty należy ją opłacić samodzielnie. Jeśli po, skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta przez formularz kontaktowy, by wyjaśnić przyczynę braku uregulowania należności. Pozdrawiam :) 

odpowiedź

Polecenie zapłaty | morozko (29.01.2014, 20:05)

Mam następujący problem: używam taryfy 'nju z rachunkiem' i chciałbym dowiedzieć się, kiedy i w jaki sposób nju realizuje płatność za fakturę. Może wyjaśnię to na konkretnym przykładzie:

-mój okres rozliczeniowy kończy się dnia 23.01
-24.01 otrzymuję fakturę z terminem płatności 7.02
-jednocześnie naliczona zostaje rata odsetkowa w wysokości 0,01 zł
-obie płatności mają status 'niezapłacona' na liście faktur
-polecenie zapłaty zostało zlecone w Banku Spółdzielczym

Czy nju dopiero pobierze z mojego konta należną kwotę, czy taka wiadomość oznacza, że np. bank nie obsługuje polecenia zapłaty, czy może problem w ogóle jest gdzie indziej? Bieżąca forma płatności ustawiona jest jako: DD - Polecenie zapłaty.

Jest to mój pierwszy rachunek po zmianie formy płatności. Wcześniej płatności były realizowane zwykłym przelewem i problem nie występował.

Proszę o porady.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

67 gości i 0 zalogowanych użytkowników