Przeniesienie numeru a opóźnienie w wysyłce dokumentów zwrotnych. | ~radkor (19.03.2020, 15:05)
<div>Witam,</div><div>sytuacja wygląda następująco: zleciłem przeniesienie numeru na kartę z Virgin do Nju na abonament. Przy składaniu zamówienia wyznaczyłem datę przeniesienia na 25 marca. Nju wysłało kartę z numerem tymczasowym oraz umowę w poniedziałek, ale z powodu niesamowitego bałaganu jaki panuje w DPD umowa będzie dostarczona najprawdopodobniej dopiero jutro (jeśli w ogóle...).</div><div>Wątpliwym wydaje się aby do 25 marca zdążyły dotrzeć do Nju dokumenty zwrotne.</div><div>Co dzieje się w takiej sytuacji?</div><div>1. Czy od momentu otrzymania przeze mnie karty SIM i umowy aktywowany jest numer tymczasowy?</div><div>2. Czy numer tymczasowy aktywowany jest dopiero po otrzymaniu przez Nju podpisanej przeze mnie umowy?</div><div>3. Co w sytuacji kiedy Nju otrzyma podpisaną przeze mnie umowę PO dacie przeniesienia wyznaczonej przeze mnie we wniosku online?</div><div>Czy wtedy zostanie złożony przez Nju wniosek do starego operatora o zwolnienie numeru i numer zostanie przeniesiony po prostu później, czy po prostu cała procedura przeniesienia numeru zostanie anulowana z powodu nieotrzymania dokumentów zwrotnych do daty wyznaczonej przez klienta? Innymi słowy czy data przeniesienia numeru wybrana przeze mnie przy składaniu wniosku o przeniesienie jest jedynie datą orientacyjną czy terminem obligatoryjnym, który jeśli nie zostanie dotrzymany (z powodu opóźnienia odsyłki umowy) to przeniesienie nie nastąpi, nawet kilka dni później?
</div>