Przenosiny w Orange | ~marian123123 (08.07.2019, 14:12)
<font color="#00273f"><span >Witam</font>
<font color="#00273f"><span >
</font>
<font color="#00273f"><span >Pewnie mój scenariusz był wałkowany wiele razy na forum, ale przeglądając je nie mogłem trafić na wszystkie odpowiedzi, które mnie nurtują. </font>
<font color="#00273f"><span >Sytuacja jest taka, że mam abonament 'Smart plan LTE dodatkowy' w Orange jako numer dodatkowy, 'podpięty' pod inny. Jeśli niczego bym nie robił to mógłbym spokojnie korzystać z tego planu do 13.08.br (14-ego każdego miesiąca przychodziły faktury z płatnością za kolejny okres rozliczeniowy). W Nju jest moja siostra, która ma abonament '39 zł' i chcę się 'podpiąć' pod nią jako nr dodatkowy za 9 zł. Dokonano już cesji mojego nr-u na siostrę. I tu zaczynają się pytania:</font>
</font>
<font color="#00273f"><span >1. Kiedy siostra powinna rozpocząć przenoszenie mojego nr-u (chcemy to zrobić jak najszybciej): przed 14.07 czy po czy to nie ma znaczenia ?</font>
<font color="#00273f"><span >2. Wiem, że po złożeniu na stronie Nju prośby o przenosiny przysyłacie kurierem kartę SIM z nr-em zastępczym, ale czy to oznacza że mój podstawowy nr jest nieaktywny w czasie przenosin ? </font>
<font color="#00273f"><span >3. Jesli tak to czy po przenosinach stara karta SIM jest na stałe deaktywowana (do wyrzucenia) ? </font>
<font color="#00273f"><span >4. Ile trwają przenosiny ?</font>
</font>
<font color="#00273f"><span >Z góry dziękuję za odpowiedź.</font>