forumnju z rachunkiemoferta19+9=28 zł nowa umowa

19+9=28 zł nowa umowa

19+9=28 zł nowa umowa (2013-12-31 11:35)

Witam! W najbliższym czasie mam zamiar podpisać umowę, ale mam kilka pytań.</o:p>
BARDZO PROSZĘ O POMOC
1. Jeżeli wybiorę ofertę nielimitowanych rozmów na komórki za 19 zł i nielimitowane smsy do wszystkich za 9 zł, to za wszystkie połączenia i smsy płacę normalnie, a jak będzie równo 19 zł za połączenia i 9 zł za smsy to już nie będę nic płacił i mój rachunek nie będzie wyższy niż 28 zł ??</o:p>
2. Co jeżeli nie napiszę smsów za 9 zł tylko za np 5 zł. Coś jest robione z tą rożnicą czy zapłace mniej?</o:p>
3. Jeżeli na stronie wybieram odpowiednio oferta ->z rachubkiem -> oblicz, ile zapłacisz w nju z rachunkiem -> tutaj wybieram: miesięcznie rozmawiam minut na komórki: nielimitowana ilość i miesięcznie wysyłam SMS'ów: nielimitowana ilość i miesięcznie wysyłam MMS'ów: nielimitowana ilość to jak klikam "zamów ofertę z rachunkiem" to moja oferta(ta co wcześniej wybrałem za pomocą suwaków) jest już wybrana??? Moje pytanie jest dlatego że jest napisane pod wyborem numeru telefonu coś takiego:</o:p>
 </o:p>
oferta</o:p>
z rachunkiem</o:p>
nju z rachunkiem (nju buzz) 9 zł/mc</o:p>
korzystasz ile chcesz, a i tak nie zapłacisz więcej niż:</o:p>
29 zł za rozmowy (0,19 zł /min)</o:p>
9 zł za SMS-y i MMS-y</o:p>
19 zł za 1 GB internetu o pełnej prędkości</o:p>
bez tradycyjnego abonamentu i bez długoterminowej umowy</o:p>
jak nie korzystasz ze wszystkiego albo korzystasz mniej, to zapłacisz mniej</o:p>
minimalna kwota rachunku to 9 zł</o:p>
jest tutaj napisane że 29 zł za rozmowy, a ja wybrałem wcześniej 28 za cały abonament.</o:p>
 POZDRAWIAM I PROSZĘ O ODPOWIEDŹ</o:p>

odpowiedź została zgłoszona do moderacji

~piszczat

19+9=28 zł nowa umowa (2013-12-31 13:21)

Witam,
Sam jestem użytkownikiem nju mobile z rachunkiem od lipca także z doświadczenia odpowiadam:
1. Standardowa stawka za minutę połączenia to 0,19zł/min, za sms 0,09zł/sztuka
Tzw. limity pojawiają do przy kwotach odpowiednio 19, 10, 9 (połączenia komórkowe, połączenia stacjonarne, wiadomości sms). Po "dobiciu" do stawki maksymalnej kolejne połączenia/wiadomości kosztują Cię 0zł
2. Płaci się tu za faktyczne korzystanie z telefonu, a nie stawkę np 28 zł z góry (jeśli przykładowo koszt połączeń za wszystkie rozmowy wyniesie 5zł, a za wiadomości również 5zł, wówczas logicznie sumując płacisz za cały miesiąc 10zł). Przy czym minimalna wartość rachunku do zapłacenia w każdym miesiącu wynosi 9zł (niezależnie czy dzwonisz czy nie, chociaż mi nigdy się taka sytuacja nie zdarzyła korzystając na co dzień z telefonu).
3. Stawka 29zł maksymalnie w miesiącu dotyczy wyłącznie sytuacji, gdy dzwonisz, nie korzystając z wiadomości sms i internetu.
Mam nadzieję że rozwiałem wątpliwości. ;)
Pozdr

19+9=28 zł nowa umowa (2013-12-31 13:44)

To jeszcze proszę o pomoc jak zrobić żeby co miesiąc płacić właśnie te 19+9=28 zł. Jak kurier dostarcza umowę to podpisuje przecież standardowe 29 zł do wszystkich bez smsow, a mnie interesuje nieograniczone na komórki i smsy do wszystkich.

~piszczat

odpowiedź

19+9=28 zł nowa umowa | ~piszczat (31.12.2013, 13:44)

To jeszcze proszę o pomoc jak zrobić żeby co miesiąc płacić właśnie te 19+9=28 zł. Jak kurier dostarcza umowę to podpisuje przecież standardowe 29 zł do wszystkich bez smsow, a mnie interesuje nieograniczone na komórki i smsy do wszystkich.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

128 gości i 0 zalogowanych użytkowników