Naliczanie opłat za TD w roamingu | gość1508389014464 (27.05.2018, 23:42)
Witam.
Mam taki problem w nju, ze bez podstaw naliczają mi opłate za TD w roamingu.
Od paru lat posiadam nju na karte - nr główny + nr dodatkowy. Od ponad pół roku nr główny głównie przebywa po stronie NIemieckiej i też tam wykonywana jest większa liczba połączeń, czasami 1-2x w tygodniu zawita na pare godzin do Polski. Dodatkowy numer większość dnia przebywa w Polsce i jest tam używany, zaś nocki i weekendy zalogowany jest w DE i używany sporadycznie.
Po paru miesiącach takiego użytkowania na głównym nr zaczęto naliczać opłaty za połączenia telefoniczne i TD wykonywane w Niemczech, co jest dla mnie zrozumiałą sytuacją - zgodnie z polityką uczciwego korzystania z roamingu.
Dzwine jest zaś to że na dodatkowym numerze nie naliczane są dodatkowe opłaty za połączenia w Niemczech, ale za to za TD w roamingu. Na moje zapytanie reklamacyjne dlaczego naliczono opłate z TD na dodatkowym numerze, odpowiedziano mi:
"<span >Limit transferu danych jest współdzielony pomiędzy numerem głównym i dodatkowym. Jeśli na numerze głównym jest uruchomiona Dopłata UE, Limit GB w roamingu jest zerowany. Oznacza to, że na numerze dodatkowym również nie będzie możliwości korzystania z Internetu w roamingu w ramach Limitu.Nasze stanowisko jest ostateczne, tym samym ten etap procesu reklamacyjnego uznajemy za zakończony. Kolejne zgłoszenia pozostawimy bez rozpatrzenia, o ile nie zostaną przedstawione nowe okoliczności sprawy."
Główny nr systematycznie otrzymywał powiadomienia o "platnym okresie w roamnigu" zas numer dodatkowy ani razu takiej wiadomosci nie dostał, a mimo to opłate za TD w roamingu naliczano. Mało tego, ostatnio wysyłając sms ILE na nr 8095 otrzymałem info iż mam do wykorzystania 1.87GB w roamingu, tak samo główny nr.
Gdzie tu sens i logika?Pozdr, Mariusz.