Masz abonament, na kartę lub internet mobilny ?
przejdź do kontana njumobile.pl
Masz subskrypcję lub światłowód ?
przejdź do kontana nju.pl
Witam, kupiłem 4 dni temu pakiet "wszystko za nie wiecej niz 29zł"Wszystko działało w porządku do dnia dzisiejszego.W moment, przestał działać mi internet i połączenia wychodzące.Gdy dzwonie dostaje komunikat "Połączenie nie moze byc zrealizowane"a gdy dzwonie na infolinie to dostaje komunikat ze nie mam środków na konciepołączenia przychodzące działają poprawnie, zasięg mam.Restart telefonu nie pomaga, włożyłem karte do innego telefonu i dzieje się tak samo.
A przyszedł SMS, że osiągnąłeś limit 29.00 zł w usłudze, bo wygląda na to, że nie osiągnąłeś tego limitu przez skorzystanie z jakiejś usługi, która nie jest wliczana do tej kwoty, np. wysłanie SMS-a specjalnego i z powodu braku środków na koncie nie możesz <font color="#5c5c5c">wykonywać połączeń. Możesz sprawdzić połączenia po zalogowaniu na koncie nju mobile. Jeżeli skorzystałeś z usług/usługi, która nie jest wliczana do limitu to wystarczy doładować konto i wykorzystać brakującą do 29.00 zł kwotę, by zyskać nielimitowane połączenia i SMS-y do końca cyklu usługi.</font>
Mam cos takiego :https://scr.hu/RgKWmN
Niestety, z tego wykresu nic nie wynika, ponieważ nie osiągnąłeś limitu 29.00 zł, a tymczasem wykres pokazuje, że już otrzymałeś pakiet. Sprawdź na liście połączeń czy nie wysyłałeś SMS-ów specjalnych czy międzynarodowych lub na numery stacjonarne. Jak dzwonisz z Polski za granicę to nie jest roaming tylko połączenie międzynarodowe.
Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.
10 gości i 0 zalogowanych użytkowników