forumnju z rachunkiemusługiDopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe (2018-02-22 12:27)

Witam. Czy to normalne, że kiedy włączam dane komórkowe nic się nie dzieje i nie mam internetu? Dopiero po restarcie telefonu pojawia się ikonka danych przy zasięgu i działa internet. Wbrew pozorom jest to dość uciążliwe bo jak chcę np. odebrać mms to muszę resetować tel :) Internet automatycznie skonfigurowałem, a tel. to Alcatel Pixi 4(5).

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe (2018-02-22 12:33)

Nie jest to normalne, wskazuje na wadę aparatu. Przełóż kartę SIM do innego telefonu.

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe (2018-05-14 07:40)

<div>Witam,
</div><div>Sądzę, że nie jest to wina telefonu. Też mam taki problem i mam już drugi telefon, całkiem nowiutki, a problem ten sam. Takie problemy zdarzają się też w innych sieciach i zależy to od jakiejś konfiguracji sieci, ale nie za bardzo to rozumiem.  Proszę o przeanalizowanie problemu i objaśnienie rozwiązania jak dla laika.</div><div>Pozdrawiam
</div>

~patrycjaa

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe (2018-05-14 13:11)

to jest odpowiedź na post:

Proszę o przeanalizowanie problemu i objaśnienie rozwiązania jak dla laika.

Kogo prosisz - innych uzytkowników? Bo to jest forum uzytkowników, nie czat z Biurem Obsługi klienta.
Do wykonania:
1. Poprawka konfiguracji telefonu przez SMS lub ręcznie (dokładnie wg opisow na stronie http://www.ustaw.njumobile.pl/ )
2. Jeżeli powyższe nie pomoże, to włóż kartę do innego telefonu (i też go skonfuguruj) - będzie wiadomo, czy kłopot z kartą, czy telefonem

[edytowane przez jacp11 o 11:32 w dniu 2018-05-15]

odpowiedź

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe | rothar (22.02.2018, 12:27)

Witam. Czy to normalne, że kiedy włączam dane komórkowe nic się nie dzieje i nie mam internetu? Dopiero po restarcie telefonu pojawia się ikonka danych przy zasięgu i działa internet. Wbrew pozorom jest to dość uciążliwe bo jak chcę np. odebrać mms to muszę resetować tel :) Internet automatycznie skonfigurowałem, a tel. to Alcatel Pixi 4(5).
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

94 gości i 0 zalogowanych użytkowników