forumnju z rachunkiemusługiDopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe (2018-02-22 12:27)

Witam. Czy to normalne, że kiedy włączam dane komórkowe nic się nie dzieje i nie mam internetu? Dopiero po restarcie telefonu pojawia się ikonka danych przy zasięgu i działa internet. Wbrew pozorom jest to dość uciążliwe bo jak chcę np. odebrać mms to muszę resetować tel :) Internet automatycznie skonfigurowałem, a tel. to Alcatel Pixi 4(5).

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe (2018-02-22 12:33)

Nie jest to normalne, wskazuje na wadę aparatu. Przełóż kartę SIM do innego telefonu.

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe (2018-05-14 07:40)

<div>Witam,
</div><div>Sądzę, że nie jest to wina telefonu. Też mam taki problem i mam już drugi telefon, całkiem nowiutki, a problem ten sam. Takie problemy zdarzają się też w innych sieciach i zależy to od jakiejś konfiguracji sieci, ale nie za bardzo to rozumiem.  Proszę o przeanalizowanie problemu i objaśnienie rozwiązania jak dla laika.</div><div>Pozdrawiam
</div>

~patrycjaa

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe (2018-05-14 13:11)

to jest odpowiedź na post:

Proszę o przeanalizowanie problemu i objaśnienie rozwiązania jak dla laika.

Kogo prosisz - innych uzytkowników? Bo to jest forum uzytkowników, nie czat z Biurem Obsługi klienta.
Do wykonania:
1. Poprawka konfiguracji telefonu przez SMS lub ręcznie (dokładnie wg opisow na stronie http://www.ustaw.njumobile.pl/ )
2. Jeżeli powyższe nie pomoże, to włóż kartę do innego telefonu (i też go skonfuguruj) - będzie wiadomo, czy kłopot z kartą, czy telefonem

[edytowane przez jacp11 o 11:32 w dniu 2018-05-15]

odpowiedź

Dopiero po restarcie telefonu włączają się dane komórkowe | pilotka (22.02.2018, 12:33)

Nie jest to normalne, wskazuje na wadę aparatu. Przełóż kartę SIM do innego telefonu.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

97 gości i 1 zalogowanych użytkowników