forumnju z rachunkiemusługiSłaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest?

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest?

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest? (2017-02-03 14:30)

od jakiś 2 tygodni mam problem z zasięgiem - w mieszkaniu 1-2 kreski lub brak. Są jakieś awarie w okolicy??

~kin

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest? (2017-02-03 15:28)

Dołączam się do sprawy.

Od 1 lutego 2017 r. jestem klientem nju i na Bemowie w Warszawie zauważyłem to samo. Mianowicie bardzo słaby zasięg LTE. Telefon praktycznie cały czas przełącza się na HSDPA. Głównie przebywam na Dywizjonu 303 (pomiędzy Lazurową a Powstańców Śląskich) i w okolicach WATu. Daje się tam zauważyć problem z zasięgiem LTE.

Kojarząc fakty: od jakichś 2 tyg. w okolicy WAT w jednym miejscu jest problem z płatnością kartą. Pani powiedziała, że podobno Orange jakąś antenę zdjął...

[edytowane przez ch3mik o 15:29 w dniu 2017-02-03]

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest? (2017-02-09 14:42)

Słychać coś w temacie?
Dziś jeździłem po okolicy i EDGA łapałem

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest? (2017-02-10 13:07)

HEJKA. U mnie z zasięgiem tak samo źle!! Mieszkam okolice Tarnowskich Gór.... W moim mieszkaniu praktycznie telefon cały czas niedostępny.... tak samo z drugim numerem. Już myślałam, że to wina telefonu... ale już widzę że sieci... Szkoda, bo z usług njumobile jestem bardzo zadowolona - tylko ten BRAK zasięgu mnie dobija! Jak nic się nie zmieni w tej kwestii chyba zmienię operatora bo zasięg jest najważniejszy...

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest? (2017-02-12 21:11)

Jeszcze w temacie:

https://nasz.orange.pl/t5/Sieć-i-dostępność-usług/Brak-sieci-Bemowo-Warszawa/m-p/18389

[edytowane przez ch3mik o 21:12 w dniu 2017-02-12]

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest? (2017-02-18 00:57)

Z tego co wiadomo to Orange zdemontował antenę z budynku stojącym na rogu ulic Kaliskiego i Kocjana. I stąd problemy z zasięgiem.
Nju czy jesteście w stanie powiedzieć czy to w ramach prac serwisowych i antena pojawi się tam z powrotem? Czy już tak zostanie?
Mówiąc wprost: czy szukać innego operatora czy lojalnie poczekać?

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest? (2017-02-21 18:52)

dokładnie, czy ktoś jest w stanie udzielić jakiejś konkretnej odpowiedzi?

~robson

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest? (2017-02-22 11:25)

8 lutego otrzymałem odpowiedź na moją reklamację ws. zasięgu w tym rejonie, że "ze względu na awarię nadajnika, nie wiadomo kiedy zasięg zostanie przywrócony". I tyle ;-)

~lulek

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest? (2017-02-22 15:21)

może trzeba tym zainteresować np. telewizję, jak sieci traktują klientów? najlepiej wyłączyć nadajnik i radźcie sobie :(

~robson

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest? (2017-02-23 00:47)

O ile nie korzysta się z Internetu, to polecam przełączyć się na 2G. Chwilowo rozwiązuje problemy. Ale tak nie można przecież...

~luldk

odpowiedź

Słaby zasięg lub brak ul .Lazurowa - co jest? | ~luldk (23.02.2017, 00:47)

O ile nie korzysta się z Internetu, to polecam przełączyć się na 2G. Chwilowo rozwiązuje problemy. Ale tak nie można przecież...
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

110 gości i 0 zalogowanych użytkowników