forumnju z rachunkiemofertaprzejscie z orange abonament do nju mobile z rachunkiem?

przejscie z orange abonament do nju mobile z rachunkiem?

przejscie z orange abonament do nju mobile z rachunkiem? (2017-01-14 16:44)

Witam. Jesli mam umowe do 20 lutego a rozliczenie za abonament mam do 13 lutego to kiedy mam zamowic oferte w nju mobile z rachunkiem zeby kary nie placic w orange?

~sobi112

przejscie z orange abonament do nju mobile z rachunkiem? (2017-01-15 15:02)

Zamówić możesz już wcześniej, ale z opcją przejścia do NJU od 20 lutego. Bo dopiero wtedy wygasa zobowiązanie wobec Orange.

przejscie z orange abonament do nju mobile z rachunkiem? (2017-01-15 18:31)

to jest odpowiedź na post:

Zamówić możesz już wcześniej, ale z opcją przejścia do NJU od 20 lutego. Bo dopiero wtedy wygasa zobowiązanie wobec Orange.

U mnie to wygląda tak:

Umowa do 14 stycznia w Orange,  okres rozliczeniowy w Orange zawsze mi się rozpoczynał 9-tego każdego miesiąca, przejście do Nju więc zgłosiłem 10 stycznia 2016, karty SIM mi nie przesłano bo przy przejściu z Orange do NJU (tak samo częścią kapitałową Orange) simy są takie same - i dobrze bo zachowam SIM NFC Pass.
Dziś mamy 15 stycznia a ja nadal pod Orange, w BOK dowiedziałem się ,że owszem zgłoszenie przejścia przypada na ostatni okres rozliczeniowy czyli od 10 stycznia, umowa z Orange zakończyła się 14 stycznia ale przejście do Nju następuje po zakończeniu pełnego okresu rozliczeniowego u poprzedniego operatora, czyli w moim przypadku 9 lutego, a potem 10 lutego dostaję sms aktywacyjny i jestem pod Nju :) mam nadzieję że napisałem to zrozumiale i pomogłem.

~szczepulek

przejscie z orange abonament do nju mobile z rachunkiem? (2017-01-17 13:52)

jeśli okres masz od 10 do 9 dnia miesiąca, a przejście zgłosiłeś 10 stycznia to oczywiste, że w Nju będziesz od 10 lutego.

Gdybyś przejście zgłosił np. 6 stycznia to wg regulaminu promocyjnego przejścia to w Nju byłbyś od 10 stycznia i miałbyś karę umowną za zerwanie umowy przed końcem cyrografu.

odpowiedź

przejscie z orange abonament do nju mobile z rachunkiem? | ~sobi112 (14.01.2017, 16:44)

Witam. Jesli mam umowe do 20 lutego a rozliczenie za abonament mam do 13 lutego to kiedy mam zamowic oferte w nju mobile z rachunkiem zeby kary nie placic w orange?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

82 gości i 0 zalogowanych użytkowników