forumnju z rachunkiemusługirozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-15 21:55)

czy ktoś spotkał się z takim problemem (i ma rozwiązanie). Dziś od północy jestem w nju - wszystko jest OK - poza jedną kwestią. Nie przychodzą do mnie żadne wiadomości z poza sieci nju. Sprawdzałem z innych sieci - wysyłając wiadomości do siebie - żaden sms nie dociera. 

ktoś miał już taki problem? Zgłosiłem przez formularz taki problem, ale może jest jakieś "gotowe" rozwiązanie tego typu problemu w sieci nju?

~artur

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-16 01:15)

Przechodziłeś z Play?

~niewtajemniczony

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-16 09:15)

tak - z play.

~artur1

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-16 09:56)

Nie wiem czemu, ale przy przenosinach z Play w 90% przypadków są takie jaja. Dzwoń do nich 690 610 610 i atakuj, bo to wina po stronie Orange/Nju. Na maila będziesz czekał wieki.

~niewtajemniczony

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-16 10:09)

ok - dzięki za podpowiedz - już dzwonie.

~artur1

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-16 10:28)

dostałem info, że operator (Play) niepoprawnie oddaje numery i dlatego jest problem z smsami - czas oczekiwania na rozwiązanie do 48h. Mam nadzieję, że będzie szybciej. Dzięki za pomoc. 

~artur1

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci (2017-01-17 14:02)

ja polecam zgłoszenia przez formularz kontaktowy, bo mając odpowiedź mailową w razie ewentualnej późniejszej sprawy w UKE łatwiej jest przedstawić historię korespondencji i zgłaszanych spraw.
A im pewniejszy materiał dowodowy tym większa szansa na rozwiązanie na naszą korzyść.

odpowiedź

rozpoczęcie usługi nju i brak smsów przychodzących z innej sieci | ~artur1 (16.01.2017, 10:28)

dostałem info, że operator (Play) niepoprawnie oddaje numery i dlatego jest problem z smsami - czas oczekiwania na rozwiązanie do 48h. Mam nadzieję, że będzie szybciej. Dzięki za pomoc. 
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

136 gości i 0 zalogowanych użytkowników