forumnju z rachunkiemofertaChcę przejść do NjU

Chcę przejść do NjU

Chcę przejść do NjU (2017-01-01 10:41)

Witam

Jestem zainteresowany przejściem do sieci , konkretnie chodzi mi o usługę internetu LTE.
Usługi chcę używać mobilnie (dużo jeżdżę po kraju)  .
Na dzień dzisiejszy nie spotkałem się z próbną kartą w sklepie.
Czy mogę odnieść się do karty sim z orange ? to jest ta sama sieć , zasięg i prędkości ? Taką kupiłem w kiosku. Nie przywykłem kupować kota w worku więc chciałem to w jakiś sposób sprawdzić .

Drugie pytanie . Jeśli wezmę abonament to jak wygląda podpisanie dokumentów ? Jeśli w obecności kuriera to problem bo nieregularnie przebywam w domu , wolał by je sam odesłać.

Za odpowiedzi dziękuję i życzę Szczęśliwego Nowego Roku

~creo

Chcę przejść do NjU (2017-01-01 12:35)

w teorii Nju to Orange ale nie sugerowałbym się w 100% tym jak działa karta Orange.
Lepiej kupić Nju na kartę ale najlepiej kupić Nju z rachunkiem i przetestować finalną usługę.
Tutaj nie masz cyrografu, więc jeśli nie będzie Tobie pasowało to możesz zmienić sieć na inną.
W innych sieciach z reguły podpisujesz umowę na 2 lata i wtedy faktycznie można kupić kota w worku.

[EDIT]
Umowę podpisujesz przy kurierze, więc musisz spróbować dogadać się z kurierem jeśli będziesz poza domem. Ja nie miałem z tym problemu.

[edytowane przez nju_klient o 12:36 w dniu 2017-01-01]

odpowiedź

Chcę przejść do NjU | ~creo (01.01.2017, 10:41)

Witam

Jestem zainteresowany przejściem do sieci , konkretnie chodzi mi o usługę internetu LTE.
Usługi chcę używać mobilnie (dużo jeżdżę po kraju)  .
Na dzień dzisiejszy nie spotkałem się z próbną kartą w sklepie.
Czy mogę odnieść się do karty sim z orange ? to jest ta sama sieć , zasięg i prędkości ? Taką kupiłem w kiosku. Nie przywykłem kupować kota w worku więc chciałem to w jakiś sposób sprawdzić .

Drugie pytanie . Jeśli wezmę abonament to jak wygląda podpisanie dokumentów ? Jeśli w obecności kuriera to problem bo nieregularnie przebywam w domu , wolał by je sam odesłać.

Za odpowiedzi dziękuję i życzę Szczęśliwego Nowego Roku
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

244 gości i 0 zalogowanych użytkowników