to jest odpowiedź na post:
Zawrotna prędkość LTE | wojtek123 (27.07.2017, 20:14)
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ. Kupiłem nju internet 40 GB 11.07.2017r. Jestem w zasięgu orange i networksa LTE. Prędkośc uwaga 1 Mb/s w pełnej prędkości. Tragedia to mało. Na infolinii gadają głupoty. Wysłałem odstąpienie od umowy 6 dni po zakupie. Czekam nikt nic nie wie. Musiałem kupic neta w innej sieci bo potrzebuję korzystać. Tragedia nie kupujcie
Mów za siebie, bo ja na prędkość netu nie narzekam.
Tylko na co czekasz. Skoro wysłałeś pisemne odstąpienie od umowy i kupiłeś inną ofertę na net to jak rozumiem z Nju internetowego już nie korzystasz.
Dodam tylko, że 1Mb/s to lejek jaki obowiązuje po wykorzystaniu limitu. Po aktywacji karty masz pierwszy niepełny okres, który zwykle trwa kilka dni, więc do dyspozycji jest tylko kilka GB (proporcjonalna ilość z 40) i potem lejek 1Mb/s. Z kolei pełne 40GB jest dopiero od nowego okresu rozliczeniowego.
Poza tym odstąpienie od umowy specjalnie nic Ci nie daje, bo i tak musisz zapłacić za to co już wykorzystałeś. W Nju nie ma cyrografu na 2 lata, aby to było istotne, a kwota minimalna faktury wynosi 9zł, więc "zaoszczędziłeś" 9-18zł względem wypowiedzenia w normalnym trybie przy założeniu, że w okresie wypowiedzenia nie nabiłbyś sobie kwoty powyżej wartości minimalnej 9zł.
[edytowane przez nju_klient o 21:50 w dniu 2017-07-27]