forumnju z rachunkiemofertaPrzeniesienie numeru z Orange (umowa na czas nieokreślony) do nju mobile (oferta z rachunkiem)

Przeniesienie numeru z Orange (umowa na czas nieokreślony) do nju mobile (oferta z rachunkiem)

Przeniesienie numeru z Orange (umowa na czas nieokreślony) do nju mobile (oferta z rachunkiem) (2016-11-24 17:32)

Proszę o pomoc w następującej sytuacji:

1. 8 listopada złożyłem zamówienie dotyczące przeniesienia numeru z Orange do nju mobile z rachunkiem. Moja umowa z Orange początku 2015 r. stała się umową zawartą na czas nieokreślony, z jednomiesięcznym terminem wypowiedzenia.
2. 9 listopada otrzymałem potwierdzenie przyjęcia zamówienia ze strony nju mobile.
3. Przesyłkę otrzymałem 14 listopada. Wówczas podpisałem umowę, którą kurier zabrał ze sobą.
4. Do dnia dzisiejszego tj. 24 listopada nie otrzymałem żadnej informacji ze strony nju mobile.

Rozumiem, że operator ma 3 dni robocze na rozpatrzenie wniosku o przeniesienie numeru i w tym czasie powinien poinformować wnioskującego o swojej decyzji. Dodam, że status wniosku on-line pozostaje bez zmian tj. "wysłane".

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

M.

~gość1480005161728

Przeniesienie numeru z Orange (umowa na czas nieokreślony) do nju mobile (oferta z rachunkiem) (2016-11-24 21:11)

Tylko przejście z Orange do Nju (Orange) nie jest typowym przeniesieniem numeru, bo robisz to w ramach tego samego operatora, czyli Orange.
W tym wypadku jest to taka wewnętrzna procedura operatora, a to o czym Ty piszesz obowiązuje przy "prawdziwej" zmianie operatora np. z Play na Orange.

Jeśli 14 listopada podpisałeś umowę to od tego dnia liczy się miesiąc wypowiedzenia ze skutkiem na koniec okresu rozliczeniowego, czyli jeśli masz okres np. zgodny z miesiącem kalendarzowym to umowa z Orange wygaśnie 31 grudnia i od 1 stycznia będziesz w Nju.
Jeśli po okresie wypowiedzenia numer będzie ciągle w Orange i nie przejdzie do Nju to dopiero wtedy możesz zacząć się martwić i panikować ;)

Póki co luzik, a jak masz wątpliwości to zadzwoń do BOK Orange i zapytaj, czy jest w systemie Twoje wypowiedzenie i przejście do Nju.
Kiedyś na stronie Nju był regulamin promocyjnego przejścia z Orange do Nju i tam było wyjaśnione co i jak.
Ja osobiście nie przechodziłem z abonamentu, więc na ten regulamin rzuciłem kiedyś tylko okiem, a co najwyżej przechodziłem SMS-em z Orange na kartę do Nju na kartę w ciągu 1 minuty ;)

[edytowane przez nju_klient o 21:12 w dniu 2016-11-24]

Przeniesienie numeru z Orange (umowa na czas nieokreślony) do nju mobile (oferta z rachunkiem) (2016-12-05 09:39)

Ostatecznie w dniu zakończenia się cyklu rozliczeniowego w ramach Orange usługa automatycznie została przełączona na nju mobile. Słowem wszystko przebiegło zgodnie z planowanym harmonogramem.

Pozdrawiam

M.

~gość1480005161728

odpowiedź

Przeniesienie numeru z Orange (umowa na czas nieokreślony) do nju mobile (oferta z rachunkiem) | ~gość1480005161728 (24.11.2016, 17:32)

Proszę o pomoc w następującej sytuacji:

1. 8 listopada złożyłem zamówienie dotyczące przeniesienia numeru z Orange do nju mobile z rachunkiem. Moja umowa z Orange początku 2015 r. stała się umową zawartą na czas nieokreślony, z jednomiesięcznym terminem wypowiedzenia.
2. 9 listopada otrzymałem potwierdzenie przyjęcia zamówienia ze strony nju mobile.
3. Przesyłkę otrzymałem 14 listopada. Wówczas podpisałem umowę, którą kurier zabrał ze sobą.
4. Do dnia dzisiejszego tj. 24 listopada nie otrzymałem żadnej informacji ze strony nju mobile.

Rozumiem, że operator ma 3 dni robocze na rozpatrzenie wniosku o przeniesienie numeru i w tym czasie powinien poinformować wnioskującego o swojej decyzji. Dodam, że status wniosku on-line pozostaje bez zmian tj. "wysłane".

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

M.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

156 gości i 0 zalogowanych użytkowników