forumnju z rachunkiemofertaprzeniesienie z heyah na nju problem

przeniesienie z heyah na nju problem

przeniesienie z heyah na nju problem (2016-11-22 18:21)

Witam.
ok 2 tyg temu zawarłem umowe z nju z przeniesieniem mojego nr ktory mam od kilku lat.
Przyszła karta tymczasowa i umowa lecz odrzucono przeniesienie numeru. Co ja mam teraz zrobić? moj numer jest mi bardzo potrzebny a nie zamierzam utrzymywac 2 numerow.

przeniesienie z heyah na nju problem (2016-11-23 00:56)

ustal w czym konkretnie leży problem, że przeniesienie zostało odrzucone.
Może chodzi o jakąś niezgodność danych w Heyah albo masz niezarejestrowany numer w Heyah.
Jak załatwisz tę sprawę to ponów przeniesienie do Nju.

W ostateczności możesz wypowiedzieć obecną umowę i potem złożyć nowy wniosek o przeniesienie zawierając nową umowę.

przeniesienie z heyah na nju problem (2016-11-23 08:49)

Jesli zarejestruje teraz nr w heyah to bd mogl na biezacej umowie przejsc na stary nr? dlaczego nie moge zarejestrować numeru w nju skoro nie jest nigdzie zarejestrowany?

~karsut1

przeniesienie z heyah na nju problem (2016-11-23 11:24)

Numer możesz zarejestrować TYLKO w sieci macierzystej.
Natomiast jeśli chodzi o przeniesienie numeru to możesz przenieść TYLKO numer zarejestrowany.
Takie zasady funkcjonują od początku funkcjonowania możliwości przenosin numerów w Polsce niezależnie od sieci do której chcesz przenieść numer.

Nie wiem skąd u Ciebie pewność, że możesz przenieść do Nju numer nierejestrowany i przy okazji przenosin załatwić sprawę rejestracji numeru z Heyah.
Chyba sam wymyśliłeś tę historyjkę i w nią uwierzyłeś, że jest prawdziwa dlatego teraz masz problem na własne życzenie.

Jak zarejestrujesz numer w Heyah to możesz próbować ponowienia procedury przeniesienia numeru w ramach "obecnej" umowy.
Nie znam szczegółów dlatego musisz pytać się obsługi Nju ale licz się, że mogą być problemy, bo typowa infolinia nie zajmuje się przenosinami, więc może nie pójść gładko. Podobno można było wysłać stosowną wiadomość na specjalny e-mail do działu, który zajmuje się przenosinami.
Osobiście nie miałem takiego problemu, bo wszystkie numery, których przenosiny nadzorowałem były zarejestrowane.

W najgorszym wypadku jak pisałem wypowiadasz obecną umowę i po rozwiązaniu składasz nowe zamówienie na przejście do Nju.

odpowiedź

przeniesienie z heyah na nju problem | nju_klient (23.11.2016, 11:24)

Numer możesz zarejestrować TYLKO w sieci macierzystej.
Natomiast jeśli chodzi o przeniesienie numeru to możesz przenieść TYLKO numer zarejestrowany.
Takie zasady funkcjonują od początku funkcjonowania możliwości przenosin numerów w Polsce niezależnie od sieci do której chcesz przenieść numer.

Nie wiem skąd u Ciebie pewność, że możesz przenieść do Nju numer nierejestrowany i przy okazji przenosin załatwić sprawę rejestracji numeru z Heyah.
Chyba sam wymyśliłeś tę historyjkę i w nią uwierzyłeś, że jest prawdziwa dlatego teraz masz problem na własne życzenie.

Jak zarejestrujesz numer w Heyah to możesz próbować ponowienia procedury przeniesienia numeru w ramach "obecnej" umowy.
Nie znam szczegółów dlatego musisz pytać się obsługi Nju ale licz się, że mogą być problemy, bo typowa infolinia nie zajmuje się przenosinami, więc może nie pójść gładko. Podobno można było wysłać stosowną wiadomość na specjalny e-mail do działu, który zajmuje się przenosinami.
Osobiście nie miałem takiego problemu, bo wszystkie numery, których przenosiny nadzorowałem były zarejestrowane.

W najgorszym wypadku jak pisałem wypowiadasz obecną umowę i po rozwiązaniu składasz nowe zamówienie na przejście do Nju.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

34 gości i 0 zalogowanych użytkowników