forumnju z rachunkiemofertaOferta nju bazz (transfer internetowy)

Oferta nju bazz (transfer internetowy)

Oferta nju bazz (transfer internetowy) (2016-11-13 12:25)

Witam, proszę mi wytłumaczyć, bo nie rozumiem zasady działania mojej oferty nju bazz.
Mam w tej ofercie internet:<ul class="custom highlight"><li><div class="row box-row"><div class="four columns tablet-six mobile-twelve"><strong>internet</strong><div class="box-info">od 19 zł nielimitowana transmisja danych w kraju do 3 GB<div class="eight columns tablet-six mobile-twelve"><div class="balance-box"><div class="balance-box-table-row"><div class="box-slider"><div class="box-slider-bg"><div class="box-slider-info">0,00 zł<div class="eight columns tablet-six mobile-twelve"><div class="balance-box balance-box-data"><div class="balance-box-table-row"><div class="box-slider"><div class="box-slider-bg"><div class="box-slider-info">0 MB</li><li><div class="row box-row"></li></ul>
pozostało 3 GB z 3 GB transferu internetowego

Jednak nie rozumiem tego, czy przysługuje mi transfer 3 GB z tytułu samej oferty, czyli jest on już jakby wliczony w kwotę, którą płacę miesięcznie za rachunek i wykorzystuję go po prostu do 3 GB? Czy może operator będzie naliczał mi wykorzystywanie transferu internetowego i doliczał kwotę według cennika zużycia internetu do rachunku?

Oferta nju bazz (transfer internetowy) (2016-11-14 11:55)

Jeśli za internet nabijesz sobie 19zł to kolejne KB będą "gratis", aż do osiągnięcia górnego limitu 3GB, bo potem załączy Ci się lejek 64kb/s.

Wszystko tak na prawdę zależy od tego jaką masz aktywną usługę obniżającą koszty.
Bo te 3GB za 19zł tyczą się "gołego" Nju Buzz.
Inaczej sprawa wygląda jak masz aktywne dodatkowe usługi obniżające koszty np. Wszystko komórkowe za 29zł itp.

Jak nadal masz problem ze zrozumieniem to dzwoń do BOK, bo mi się już nie chce tłumaczyć. Pisałem wielokrotnie na forum ale posty potem giną w gąszczu innych, a forumowa wyszukiwarka nie działa należycie, więc to taka syzyfowa praca.

Oferta nju bazz (transfer internetowy) (2016-11-14 12:29)

Rozumiem doskonale. Dziękuję za odpowiedź. 
Pozdrawiam

Oferta nju bazz (transfer internetowy) (2016-11-14 14:12)

spoko.
Chciałem odnaleźć swoje stare posty, aby Ci dać kompleksową informację ale widzę, że więcej czasu tracę na szukanie niż na napisanie od nowa ;)

Generalnie w Nju z rachunkiem jest tak, że płacisz za usługi zgodnie z cennikiem:
- 0,19 zł/min rozmowy na komórki i na stacjonarki
- 0,09 zł/SMS
- 0,19 zł/MMS
- 0,02 zł/100KB (0,19zł/MB)
ale nie więcej niż ustalone górne limity kwotowe.

W "gołym" Nju buzz masz dostępne następujące górne limity:
- 29 zł na rozmowy głosowe na komórki i stacjonarki
- 9 zł za SMS/MMS
- 19 zł za internet do 3 GB potem masz lejek 64 kb/s
Co daje razem maksymalnie 57 zł
W praktyce za ok.150 minut zapłacisz 29zł + za 100 SMS albo za ok. 52 MMS 9 zł + za 100 MB netu 19 zł co daje razem  rachunek 57 zł. Kolejne usługi tego samego rodzaju będą "gratis".

Nju z rachunkiem pozwala aktywować dodatkowe usługi obniżające koszty i wtedy zmieniają się górne limity kwotowe.

1. Usługa DO KOMÓRKOWYCH
Ma takie same limity jak w/w "goły" Nju Buzz z tym, że w/w kwota 29 zł na rozmowy głosowe jest podzielona na dwa osobne limity:
- 19 zł na rozmowy głosowe na komórki
- 10 zł na rozmowy głosowe na stacjonarki
więc maksymalna kwota rachunku pozostaje ta sama 57 zł ale jak nie dzwonimy na stacjonarki to wyjdzie maksymalnie 47 zł.

2. Usługa ROZMOWY I INTERNET ma limity:
- 19 zł na rozmowy głosowe na komórkowe + transmisja danych do limitu 1 GB netu potem lejek 64 kb/s
- 9 zł SMS
- 10 zł rozmowy głosowe na stacjonarki
Co daje razem maksymalnie 38 zł.

W praktyce za 100 minut na komórki albo za 100 MB zapłacisz 19 zł + za 100 SMS 9 zł + za ok. 52 minuty na stacjonarki 10 zł i wyjdzie razem 38 zł. Kolejne usługi tego samego rodzaju masz gratis.

3. Usługa WSZYSTKO KOMÓRKOWE ma limity:
- 29 zł na rozmowy głosowe na komórki + SMS/MMS + transmisja danych do limitu 10 GB potem lejek 64 kb/s
Co daje razem maksymalnie 39 zł ale jak nie będziemy dzwonić na stacjonarki to wyjdzie maksymalnie 29 zł.

W praktyce za ok. 152 minuty rozmów głosowych na komórki albo ok. 152 MB albo ok. 152 MMS albo ok. 322 SMS albo proporcjonalne wariacje tych kwot wyjdzie do zapłaty 29 zł, a kolejne usługi tego samego rodzaju będą "gratis".

4. Usługa JEDEN NA WSZYSTKO ma jeden limit:
- 39 zł na rozmowy głosowe na komórki i stacjonarki + SMS/MMS + internet z limitem 13 GB a potem lejek 64 kb/s.
Kwota maksymalna wychodzi 39 zł.

W praktyce za ok. 205 minut na komórki i/lub stacjonarki albo za ok. 205 MMS albo za ok. 433 SMS albo za 200 MB albo proporcjonalne wariacje tych kwot wyjdzie do zapłaty 39 zł, a kolejne usługi tego samego rodzaju będą "gratis".

Wybierz to co dla Ciebie będzie najbardziej optymalne uwzględniając bieżące zużycie lub planowane w najbliższym czasie.

Dla większości moich znajomych, którym polecałem Nju najbardziej optymalny jest wariant nr 3 czyli WSZYSTKO KOMÓRKOWE za 29 zł
Ale każdy jest inny, więc każdy powinien wybrać usługę odpowiednią dla siebie samego.

odpowiedź

Oferta nju bazz (transfer internetowy) | nju_klient (14.11.2016, 14:12)

spoko.
Chciałem odnaleźć swoje stare posty, aby Ci dać kompleksową informację ale widzę, że więcej czasu tracę na szukanie niż na napisanie od nowa ;)

Generalnie w Nju z rachunkiem jest tak, że płacisz za usługi zgodnie z cennikiem:
- 0,19 zł/min rozmowy na komórki i na stacjonarki
- 0,09 zł/SMS
- 0,19 zł/MMS
- 0,02 zł/100KB (0,19zł/MB)
ale nie więcej niż ustalone górne limity kwotowe.

W "gołym" Nju buzz masz dostępne następujące górne limity:
- 29 zł na rozmowy głosowe na komórki i stacjonarki
- 9 zł za SMS/MMS
- 19 zł za internet do 3 GB potem masz lejek 64 kb/s
Co daje razem maksymalnie 57 zł
W praktyce za ok.150 minut zapłacisz 29zł + za 100 SMS albo za ok. 52 MMS 9 zł + za 100 MB netu 19 zł co daje razem  rachunek 57 zł. Kolejne usługi tego samego rodzaju będą "gratis".

Nju z rachunkiem pozwala aktywować dodatkowe usługi obniżające koszty i wtedy zmieniają się górne limity kwotowe.

1. Usługa DO KOMÓRKOWYCH
Ma takie same limity jak w/w "goły" Nju Buzz z tym, że w/w kwota 29 zł na rozmowy głosowe jest podzielona na dwa osobne limity:
- 19 zł na rozmowy głosowe na komórki
więc maksymalna kwota rachunku pozostaje ta sama 57 zł ale jak nie dzwonimy na stacjonarki to wyjdzie maksymalnie 47 zł.

2. Usługa ROZMOWY I INTERNET ma limity:
- 19 zł na rozmowy głosowe na komórkowe + transmisja danych do limitu 1 GB netu potem lejek 64 kb/s
- 9 zł SMS
- 10 zł rozmowy głosowe na stacjonarki
Co daje razem maksymalnie 38 zł.

W praktyce za 100 minut na komórki albo za 100 MB zapłacisz 19 zł + za 100 SMS 9 zł + za ok. 52 minuty na stacjonarki 10 zł i wyjdzie razem 38 zł. Kolejne usługi tego samego rodzaju masz gratis.

3. Usługa WSZYSTKO KOMÓRKOWE ma limity:
- 29 zł na rozmowy głosowe na komórki + SMS/MMS + transmisja danych do limitu 10 GB potem lejek 64 kb/s
Co daje razem maksymalnie 39 zł ale jak nie będziemy dzwonić na stacjonarki to wyjdzie maksymalnie 29 zł.

W praktyce za ok. 152 minuty rozmów głosowych na komórki albo ok. 152 MB albo ok. 152 MMS albo ok. 322 SMS albo proporcjonalne wariacje tych kwot wyjdzie do zapłaty 29 zł, a kolejne usługi tego samego rodzaju będą "gratis".

4. Usługa JEDEN NA WSZYSTKO ma jeden limit:
- 39 zł na rozmowy głosowe na komórki i stacjonarki + SMS/MMS + internet z limitem 13 GB a potem lejek 64 kb/s.
Kwota maksymalna wychodzi 39 zł.

W praktyce za ok. 205 minut na komórki i/lub stacjonarki albo za ok. 205 MMS albo za ok. 433 SMS albo za 200 MB albo proporcjonalne wariacje tych kwot wyjdzie do zapłaty 39 zł, a kolejne usługi tego samego rodzaju będą "gratis".

Wybierz to co dla Ciebie będzie najbardziej optymalne uwzględniając bieżące zużycie lub planowane w najbliższym czasie.

Dla większości moich znajomych, którym polecałem Nju najbardziej optymalny jest wariant nr 3 czyli WSZYSTKO KOMÓRKOWE za 29 zł
Ale każdy jest inny, więc każdy powinien wybrać usługę odpowiednią dla siebie samego.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

28 gości i 0 zalogowanych użytkowników