Przeniesienie nr do nju w czasie rejestacji. | nju_klient (26.10.2016, 15:47)
@~tomasz
nie mam pojęcia o czym do mnie piszesz.
Może od początku.
Rejestracja numeru, a przeniesienie numeru to są 2 zupełnie różne sprawy, których nie można łączyć.
Co do rejestracji numeru to przed 25 lipca 2016 mogłeś kupić kartę SIM z numerem telefonu w ofercie na kartę inaczej określanym jako pre-paid.
Nie musiałeś nic rejestrować i numer sobie działał jako nazwijmy go NO NAME, czyli niezarejestrowany, na okaziciela ;)
Od 25 lipca obowiązuje prawo które nakłada obowiązek rejestracji nowego numeru czyli musisz podać swoje dane osobowe operatorowi i wtedy każda karta SIM ma formalnie swojego właściciela.
Dla starych kart SIM aktywowanych przed 25 lipca, a nadal niezarejestrowanych obowiązuje okres przejściowy i mogą one być jako nierejestrowane tylko do końca stycznia 2017. Od 1 lutego 2017 karty niezarejestrowane zostaną wyłączone.
Nie wiem o jakich reklamach mówisz ale ja widziałem reklamy zachęcające obecnych klientów do rejestracji numeru. Zarejestrować możesz kartę SIM ale u obecnego operatora.
Promocje i zachęty związane z rejestracją są po to, aby zachęcić klienta to rejestracji przez co potencjalnie wzrasta szansa, że będzie używał ten numer, bo jak tego nie zrobi to z automatu taka karta SIM 1 lutego trafi do kosza, co z kolei obniży statystyki aktywnych kart SIM, którymi operatorzy lubią się chwalić.
Z kolei co do przenoszenia numeru do innej sieci to ów numer MUSI być zarejestrowany, czyli mając starą kartę SIM nierejestrowaną tzw. NO NAME nie będziesz mógł przenieść takiego numeru.
I o ty pisałem.
O czym Ty piszesz to nie wiem.
Wszystko jest proste i zrozumiałe ale trzeba myśleć i wyciągać odpowiednie wnioski zamiast czerpać wiedzę z reklam, których się nie rozumie, chyba, że mówisz o jakiejś reklamie, której ja nie znam.