forumnju z rachunkiemusługiNju dodatkowy internet i bonus za staż

Nju dodatkowy internet i bonus za staż

Nju dodatkowy internet i bonus za staż (2016-10-27 15:01)

Witam,

<font color="#185d68">Dokupiłem kartę z nju dodatkowy internet za 19zł m-c. Do tej pory korzystałem z Wszystko komórkowe za 29zł i miałem na chwilę obecną 25GB (za staż). Okres rozliczeniowy zaczyna się 25 każdego miesiąca. Dzisiaj został aktywowany dodatkowy internet i o dziwo widzę w stanie konta, że pozostało 42.48 GB z 43.06 GB transferu internetowego. Proszę wytłumaczyć mi jak to jest policzone? Moim zdaniem powinno być 25GB + 50GB, łącznie 75GB lub około tej wartości, mam świadomość, że internet dodatkowy został mi przyznany proporcjonalnie, ale uważam, że obecne 43GB to zdecydowanie za mało.</font>
<font color="#185d68">
</font>
<font color="#185d68">Z góry dzięki za odpowiedź.</font>

Nju dodatkowy internet i bonus za staż (2016-10-28 11:43)

Z Twojego opisu wynika, że system przydzielił Ci proporcję z 20GB, bo 25+20=45 dlatego dostałeś ok. 43GB.
Jak słusznie zauważyłeś powinno być 25+50=75, czyli proporcjonalnie powinieneś dostać ok. 70GB.
Zakładam, że prawidłowy pakiet dostaniesz automatycznie dopiero od nowego okresu ale aby w obecnym, pierwszym, niepełnym okresie nie być "stratnym" o te ok. 27GB to pisz/dzwoń do BOK i składaj reklamację.

Ja jak zamawiałem dodatkowe numery to zwykle aktywowane były na koniec okresu, więc ewentualne parę dni błędnie naliczonego pakietu nie robiło różnicy, ale u Ciebie w grę wchodzi prawie pełen okres, więc jak najbardziej jest sens składać reklamację i domagać się tego co Ci się należy zgodnie z warunkami.

odpowiedź

Nju dodatkowy internet i bonus za staż | nju_klient (28.10.2016, 11:43)

Z Twojego opisu wynika, że system przydzielił Ci proporcję z 20GB, bo 25+20=45 dlatego dostałeś ok. 43GB.
Jak słusznie zauważyłeś powinno być 25+50=75, czyli proporcjonalnie powinieneś dostać ok. 70GB.
Zakładam, że prawidłowy pakiet dostaniesz automatycznie dopiero od nowego okresu ale aby w obecnym, pierwszym, niepełnym okresie nie być "stratnym" o te ok. 27GB to pisz/dzwoń do BOK i składaj reklamację.

Ja jak zamawiałem dodatkowe numery to zwykle aktywowane były na koniec okresu, więc ewentualne parę dni błędnie naliczonego pakietu nie robiło różnicy, ale u Ciebie w grę wchodzi prawie pełen okres, więc jak najbardziej jest sens składać reklamację i domagać się tego co Ci się należy zgodnie z warunkami.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

156 gości i 0 zalogowanych użytkowników