forumnju z rachunkiemusługiDodatkowa karta w samochodzie

Dodatkowa karta w samochodzie

Dodatkowa karta w samochodzie (2016-10-20 14:54)

Witam,

Mam w samochodzie wbudowany telefon z zestawem głośnomówiącym i chciałbym go wykorzystywać z moim dotychczasowym numerem. Aktualnie mam w nju z rachunkiem 2 numery (ten drugi za 9 zł). Wpadłem na pomysł, że kupię starter na kartę i włożę go do samochodu a na moim smartfonie ustawię przekierowywanie, więc połączenia przychodzące mam ogarnięte. Tylko jak zrobić żeby połączenia wychodzące też szły z mojego numeru głównego? Ew. czy jest możliwość żeby chociaż koszt połączeń z telefonu samochodowego (na kartę) wrzucić w koszty nju z rachunkiem? Chyba że ktoś ma jakiś inny pomysł. Z góry dzięki za pomoc.

Dodatkowa karta w samochodzie (2016-10-21 00:52)

Pamiętaj, że przekierowania nie wchodzą do limitu darmowych połączeń, więc w Nju za każde przekierowanie płacisz zgodnie z cennikiem.

Dodatkowa karta w samochodzie (2016-10-21 09:09)

to jest odpowiedź na post:

Pamiętaj, że przekierowania nie wchodzą do limitu darmowych połączeń, więc w Nju za każde przekierowanie płacisz zgodnie z cennikiem.

Ale przekierowania dotyczą połączeń przychodzących więc mnie to nic nie kosztuje, a jakie przekierowanie masz na myśli?

~damian_212

Dodatkowa karta w samochodzie (2016-10-24 22:26)

@~damian_212
chyba nie wiesz jak działają przekierowania.

Przykład:
Załóżmy, że posiadasz 2 numery: A i B.
Na numerze A ustawiasz przekierowanie na numer B.
Teraz na numer A dzwoni osoba X to:
Osoba X płaci zgodnie ze swoją taryfą jak za połączenie na Twój numer A.
Ty z kolei płacisz na numerze A zgodnie ze swoją taryfą za przekierowanie na numer B.
Następnie Ty na numerze B odbierasz bezpłatnie połączenie przychodzące od osoby X.

Jeśli numer A jest w Nju to takie przekierowanie jest płatne i tak zrozumiałem Twoją wypowiedź.

odpowiedź

Dodatkowa karta w samochodzie | ~damian_212 (21.10.2016, 09:09)

Ale przekierowania dotyczą połączeń przychodzących więc mnie to nic nie kosztuje, a jakie przekierowanie masz na myśli?
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

35 gości i 0 zalogowanych użytkowników