to jest odpowiedź na post:
oferta za 29 zl - warto ? | lukakro (10.10.2016, 23:25)
W jaki sposób można rozwiązać umowę nju z rachunkiem za 29zł? Czy wiąże się to z jakimiś kosztami? Szczerze, konkurencyjna sieć ma dużo lepszą ofertę za tą sama kasę... szkoda by było odchodzić bo w orange jestem już kupę lat :/
Umowę rozwiązujesz wysyłając wypowiedzenie umowy. W Nju nie masz cyrografu, więc nie masz kary umownej za zerwanie umowy.
"Chwalisz się", że masz telefon kupę lat, a nie znasz podstaw i nie wiesz jak rozwiązać umowę, a także nie wiesz, że w Nju to umowa na czas nieokreślony dla mnie masakra.
Obecne oferty są do siebie bardzo podobne i "dużo lepsze" oferty u innych już się skończyły. Co najwyżej różnice mogą być rzędu ok. 5-10zł ale dla mnie to nie znaczy dużo lepsze.
W Nju mam Nju z rachunkiem + Nju Dodatkowy w wariancie Wszystko komórkowe za 29zł + 25GB za staż.
Średnio za numer wychodzi mi 20zł/mc, pokaż mi tę dużo lepszą od tego co ja mam teraz to może zastanowię się nad zmianą operatora ;)
Na tyle na ile znam rynek telekomunikacyjny to śmiem twierdzić, że nie ma takowe oferty, zwłaszcza dla nowego klienta z ulicy.
Inna sprawa, że dla mnie cyrgoraf na 2 lata to duża wada i dyskwalifikacja oferty, a z reguły dopiero po 2 latach jak kończy się cyrograf to można w teorii coś negocjować z operatorem, bo inaczej ma on Klienta w głębokim poważaniu.
Jeśli masz oferty no limit po ok. 30zł, a w tandemie za 19zł to nie licz na to, że jako klient z ulicy dostaniesz u innych to samo albo więcej za 10-15zł/mc.
Jakby za 10zł/mc był no limit to mógłbym się nawet skusić na 2 letni cyrograf :P A tak to wolę 19-20zł/mc bez cyrografu.