forumnju z rachunkiemofertamylnie przeksięgowanie pieniędzy

mylnie przeksięgowanie pieniędzy

mylnie przeksięgowanie pieniędzy (2015-12-12 18:58)

mylnie przekssiegowalam pieniądze o 60 zł za duzo niz powinnam , czy nadwyzka zostanie przeksiegowana na kolejne miesiące

~maienka4

mylnie przeksięgowanie pieniędzy (2015-12-12 21:13)

Chyba mylnie zapłaciłaś? Jeżeli tak, będziesz miała nadwyżkę na koncie do rozliczenia w następnych miesiącu/ach.

~jamci

mylnie przeksięgowanie pieniędzy (2015-12-12 22:33)

W panelu www w zakładce Moje konto - Faktury widać pozycję:
kwota do zapłaty: XX,XX PLN
standardowo jeśli płacimy rachunki na bieżąco to jest tam kwota 0,00 PLN albo jest ona identyczna z kwotą ostatniej nieopłaconej faktury.
Np. jeśli Twoja faktura była na kwotę 10zł, a Ty wpłaciłaś 70zł to po rozliczeniu płatności jako kwota do zapłaty powinno widnieć -60zł.
Wartość ujemna oznacza nadwyżkę, a wartość dodatnia debet na koncie rozliczeniowym na daną chwilę.
Jak już pisał ~jamci Twoja nadwyżka zostanie rozliczona przy kolejnych fakturach.

Ewentualnie możesz spróbować napisać prośbę o zwrot nadwyżki ale nie mam pojęcia jaki jest czas procedowania takiego wniosku przez Nju/Orange.

Dla porównania mogę podać, że gdy kiedyś przenosiłem numer z sieci Play na początku czerwca i poprosiłem o zwrot nadwyżki jaka była na moim koncie billingowym to przelew bankowy otrzymałem dopiero we wrześniu, w dodatku po kilku moich reklamacjach w tej sprawie.
W tego powodu staram się unikać płacenia operatorom jakichkolwiek kwot na górkę, zwłaszcza gdy planuję rezygnację z usług danego operatora, bo potem nie ma opcji rozliczenia kasy na poczet przyszłych faktur, bo takowych już nie będzie.

mylnie przeksięgowanie pieniędzy (2015-12-13 08:38)

Będziesz miała kwotę nadpłaty koloru czerwonego z minusem.
Ja znów mam kwotę na 2-3 abonamenty nadpłacone do przodu. Zawsze rozliczają jak należy. 
Większy "problem" jak byś wpłatę zrobiła na zły rachunek ;) a tak nie zginie.

odpowiedź

mylnie przeksięgowanie pieniędzy | s-krobek (13.12.2015, 08:38)

Będziesz miała kwotę nadpłaty koloru czerwonego z minusem.
Ja znów mam kwotę na 2-3 abonamenty nadpłacone do przodu. Zawsze rozliczają jak należy. 
Większy "problem" jak byś wpłatę zrobiła na zły rachunek ;) a tak nie zginie.
wybierz obrazek niepasujący do reszty

Aby nie podawać nicka przy każdym komentarzu zaloguj się.

aktualnie na forum znajduje się:

115 gości i 1 zalogowanych użytkowników